Anda Kocaeli’nin düzenlediği program, kentte gönüllülük ve afet bilinci konusunda yürütülen çalışmaların ele alındığı geniş katılımlı bir buluşmaya sahne oldu. Geceye Kocaeli Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Ersoy, Kocaeli İl AFAD Müdürü Mehmet Emin Kocan, uzman konuşmacılar ve farklı STK temsilcileri katılırken programın ev sahipliğini Anda Kocaeli İl Temsilcisi Mümin Demirbilek yaptı.

Protokolden Yoğun İlgi

Programı yalnız bırakmayan Vali Yardımcısı Ertuğ Şevket Ersoy ve İl AFAD Müdürü Mehmet Emin Kocan, afet öncesi hazırlık ve gönüllü teşkilatlarının önemine dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Katılımcılar, Kocaeli’de sürdürülen afet yönetimi ve dayanışma çalışmalarının güçlenerek devam ettiğini vurguladı.

Whatsapp Image 2025 11 20 At 10.00.37

Uzman Konuşmacılar Sahne Aldı

Gecede Diyetisyen Meltem Uçgun ve Psikolog Reyhan Nur Pınar Erduran, afet süreçlerinde beslenme ve psikolojik dayanıklılık temalarında kapsamlı sunumlar gerçekleştirdi. Katılımcılar bilgilendirme içeriklerine yoğun ilgi gösterdi.

Whatsapp Image 2025 11 20 At 10.00.38

STK’lardan Dayanışma Mesajı

Kent genelindeki çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi de programa katılarak gönüllülük çalışmalarına destek verdi. STK temsilcileri, afetlere hazırlık konusunda ortak çalışma ağının büyütülmesi gerektiğini belirtti.

Kocaeli Büyükşehir’den Personeline “Sigarayı Bırakma Eğitimi”
Kocaeli Büyükşehir’den Personeline “Sigarayı Bırakma Eğitimi”
İçeriği Görüntüle

“Destek Veren Herkese Şükranlarımızı Sunuyoruz”

Program sonunda açıklama yapan Anda Kocaeli İl Temsilcisi Mümin Demirbilek, yoğun katılımdan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:
“Bugün burada oluşan birliktelik, gönüllülük hareketinin gücünü bir kez daha göstermiştir. Katılım sağlayan protokol üyelerine, konuşmacılarımıza, STK temsilcilerimize ve tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum.”

Muhabir: Dilara Büyükkardeşler