Karamürsel’de balıkçılar, 1 Eylül'de sona erecek av yasağının ardından denize “Vira bismillah” diyerek açılmak için ağ ve tekne bakımlarını hummalı şekilde sürdürüyor.

Balıkçılar “Vira Bismillah” İçin Geri Sayımda 2

Yeni Sezon İçin Ağlar Onarılıyor

Av yasağını bakım fırsatına çeviren balıkçılar, yıpranan ağlarını onarıp teknelerinin motor ve radar sistemlerini yeniliyor. 31 Ağustos’u 1 Eylül’e bağlayan gece Ereğli Limanı’ndan 5 gırgır teknesiyle denize açılacak ekipler, yeni sezonda hamsi ve sardalya bereketi bekliyor.

Balıkçılar “Vira Bismillah” İçin Geri Sayımda 5

“Dededen Kalan Mesleği Yaşatmaya Çalışıyoruz”

Tekne sahiplerinden Ali Abanoz, Yalova’daki tersanede teknesinin bakımının tamamlandığını belirterek, “Bu sezon hamsi ve sardalya avlamayı umut ediyoruz. Çinekop, palamut ve lüferin az olabileceği söyleniyor. Teknede 25 kişilik ekibimiz olacak. İstanbul, Karadeniz, Gemlik ve Boğazlar’da avlanacağız. Gençler bu işe rağbet göstermiyor, büyüklerimizin çoğu emekli oldu. Biz de dededen, babadan kalan mesleği sürdürmeye çalışıyoruz.” dedi.

Balıkçılar “Vira Bismillah” İçin Geri Sayımda 4

“Balıkçılık Her Yıl Farklı Sürprizler Sunuyor”

75 yaşındaki balıkçı Hasan Abanoz ise çocukluğundan beri bu işi yaptığını belirterek, “Denize çıkmadan neyle karşılaşacağımızı bilemeyiz. Şu anda hamsi görülüyor. Geçen yıl palamut boldu, bu sezon az olacağı düşünülüyor. Balıkçılık zorlaştı, tayfamız Hatay’dan geliyor. Marmara’da yasak olduğu için İstanbul açıklarında avlanıyoruz. Tutulan balıklar Tuzla, Pendik ve Yalova’daki balık hallerine gönderiliyor.” diye konuştu.

KOSKEM 97 Kişiyi Hayata Bağladı
KOSKEM 97 Kişiyi Hayata Bağladı
İçeriği Görüntüle

Balıkçılar “Vira Bismillah” İçin Geri Sayımda 3

“Yeni Sezon Hayırlı Olsun”

Yaklaşık 25 yıldır balıkçılık yapan 63 yaşındaki Muammer Mert de ağ bakımında sona geldiklerini belirterek, “Yeni sezonun hayırlı, bereketli olmasını diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Balıkçılar, denizlerde bereketli bir sezon geçirmeyi temenni ederken, 1 Eylül’e sayılı gün kala hazırlıklarını tamamlayarak vira bismillah demeye hazırlanıyor.

Balıkçılar “Vira Bismillah” İçin Geri Sayımda 1

Kaynak: AA