BAŞİSKELE’DE ALTERNATİF ULAŞIM GÜZERGAHI GÜÇLENİYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Selahattin Eyyübi Caddesi ikinci etap yol genişletme projesinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Başiskele’de özellikle D-130 kara yolundaki trafik yoğunluğunu azaltması hedeflenen proje ile bölgedeki ulaşım ağı daha güçlü hale getirilecek.
Serdar Mahallesi’nde Muteber Sokak ile Pasinler Caddesi arasında kalan yaklaşık 700 metrelik bölümde sürdürülen çalışmalar kapsamında mevcut tek gidiş-gelişli yol, 20 metrelik imar genişliğine uygun şekilde yeniden düzenleniyor. Tamamlandığında güzergah, çift yönlü 2x2 bölünmüş yol olarak kullanılacak.
YOL GENİŞLETME VE İSTİNAT DUVARI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
Proje kapsamında ekipler, yol genişletme ve altyapı hazırlık çalışmalarına devam ediyor. Pasinler Caddesi yönünde güvenli ulaşım sağlanması amacıyla 150 metre uzunluğunda ve 3 metre yüksekliğinde taş istinat duvarı da inşa edildi.
Kazı ve alt temel imalatlarının tamamlanmasının ardından yol üzerinde asfalt serim çalışmalarına geçilecek. Ardından trafik işaretlemeleri ve çevre düzenlemeleri yapılacak.
OTOBÜS DURAKLARI VE YAYA YOLLARI YENİLENECEK
Selahattin Eyyübi Caddesi’nde sadece araç ulaşımı değil, yaya ve toplu taşıma imkanları da iyileştirilecek. Çalışmalar kapsamında güzergaha iki yeni otobüs durak kabini yerleştirilecek.
Asfalt çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte engelli bireylerin kullanımına uygun yaya yolları, refüj düzenlemeleri ve dekoratif aydınlatma çalışmaları da gerçekleştirilecek.
PROJENİN TAMAMLANMASIYLA TRAFİK YÜKÜ AZALACAK
Selahattin Eyyübi Caddesi’nin ilk etabı 2022 yılında tamamlanmıştı. İkinci etap çalışmalarının da bitirilmesiyle yolun Başiskele Belediyesi yönündeki mevcut çift şeritli ulaşım ağına bağlanması planlanıyor.
Projenin tamamlanmasıyla birlikte bölgedeki araç geçiş kapasitesinin artırılması ve D-130 kara yoluna alternatif bir ulaşım güzergahının oluşturulması hedefleniyor.




