Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze ve Darıca ilçelerinde gerçekleştirdiği temaslarla sivil toplum kuruluşları, iş dünyası temsilcileri ve spor kulüpleriyle bir araya geldi. Katılımcı belediyecilik anlayışıyla kenti geleceğe hazırladıklarını belirten Başkan Büyükakın, ziyaretlerinde hemşehrilik bilincinin, kültürel zenginliğin ve ortak aklın önemine dikkat çekti. “Toplumun her kesiminin sesine kulak veriyoruz” diyen Büyükakın, dayanışma kültürünü güçlendiren tüm yapılara destek vermeye devam edeceklerini ifade etti.

BOLULULAR DERNEĞİ’NDE SICAK KARŞILAMA
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze ve Darıca’da yoğun bir ziyaret trafiği gerçekleştirdi. Günün ilk durağı, Darıca Bolulular Derneği oldu. Dernek üyeleri tarafından sıcak bir şekilde karşılanan Başkan Büyükakın’a, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Köksal Şakar ve Büyükşehir Belediyesi Gebze Bölge Koordinatörü İbrahim Pehlivan da eşlik etti. Görüşmede, yerel yönetimlerde hemşehrilik bilincinin ve kültürel zenginliğin taşıdığı önem vurgulandı. Derneklerin şehirdeki sosyal dokuyu güçlendirdiğini belirten Büyükakın, “Sivil toplum kuruluşlarımızın görüşleri bizler için kıymetli. Dayanışma ruhunu pekiştiren bu yapılarla birlikte çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz” dedi.

İŞ DÜNYASIYLA ÜRETİM VE TALEPLER MASAYA YATIRILDI
Darıca’daki programın ardından Gebze’ye geçen Başkan Büyükakın, burada da iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. MÜSİAD Gebze Şube Başkanı Abdulkadir Anık, Darıca Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Yılmaz Serçe ve yönetim kurulu üyeleriyle yapılan görüşmede, sanayi bölgelerinin sorunları, üretim süreçleri ve çözüm önerileri konuşuldu. Esnafın ve girişimcilerin taleplerini doğrudan dinleyen Başkan Büyükakın, “Kocaeli’nin üretim gücünü sırtlayan her bir paydaşımızla sürekli iletişim halindeyiz. Beklentileri ve sorunları yerinde dinlemek, doğru adımlar atmamız açısından çok önemli” diye konuştu.

SPOR CAMİASIYLA BULUŞTU, GENÇLERE MESAJ VERDİ
Günün son temasını ise spor camiasıyla gerçekleştiren Başkan Büyükakın, Darıca Basketbol Feneri Kulüp Başkanı Hasan Yeniay ve genç sporcularla bir araya geldi. Sporu ve gençleri merkeze alan çalışmaların önemine değinen Büyükakın, “Katılımcı belediyecilik anlayışımız gereği, şehrimizin her noktasında yaşayan her bir ferdimizin sesine kulak veriyoruz. Gençlerimizin spora yönelmesi, sosyal gelişim açısından da büyük bir kazanım” ifadelerini kullandı. Büyükakın, Kocaeli’yi sadece bugünün ihtiyaçlarına göre değil, ortak akılla ve istişareyle geleceğe hazırladıklarını vurguladı.






