BÜLENT SARI VE HURŞİT GÜNEŞ KANDIRA’DA SAHAYA MI İNDİ? CHP KOCAELİ’DE KULİSLER HAREKETLENDİ
BÜLENT SARI VE HURŞİT GÜNEŞ KANDIRA’DA SAHAYA MI İNDİ? CHP KOCAELİ’DE KULİSLER HAREKETLENDİ
İçeriği Görüntüle

Akçaova Kocadere Havzası Derneği, kar amacı gütmeden yürüttüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Dernek tarafından hazırlanan 2026 yılı YEDEP projesi, Kocaeli Kent Konseyi tarafından kabul edildi. Proje ile Akçaova ve Kocadere Havzası’nın geleneksel lezzetlerinden biri olan 33Öğre tatlısının kültürel hafızada yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması hedefleniyor.

5-44

ÖĞRE TATLISI İÇİN TANITIM TOPLANTISI DÜZENLENDİ

“Topraktan sofraya geleneksel Öğre tatlımızın kültürel hafızada tescillenmesi” adıyla hazırlanan proje kapsamında, 9 Mayıs Cumartesi günü saat 14.00’te tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda projenin amacı, kapsamı ve bölge kültürüne sağlayacağı katkılar anlatıldı.

Dernek üyeleri, özellikle son dönemde yerel basının desteğine ihtiyaç duyduklarını belirterek, Akçaova’nın kültürel değerlerinin daha geniş kitlelere ulaştırılması gerektiğine dikkat çekti.

4-74

MAHARETLİ KADINLARDAN YÖRESEL İKRAMLAR

Tanıtım toplantısında derneğin maharetli kadınları tarafından hazırlanan ikramlar da misafirlere sunuldu. Programın en dikkat çeken lezzeti ise bölgenin geleneksel tatlarından Öğre tatlısı oldu. Katılımcılar, hem projeye dair bilgi aldı hem de Akçaova’nın yöresel mutfak kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu.

3-87

AMAÇ: KÜLTÜREL MİRASI GELECEĞE TAŞIMAK

Akçaova Kocadere Havzası Derneği, bu projeyle yalnızca bir tatlıyı tanıtmayı değil, aynı zamanda bölgenin üretim kültürünü, kadın emeğini, geleneksel tariflerini ve ortak hafızasını korumayı amaçlıyor. Proje kapsamında Öğre tatlısının hikâyesinin kayıt altına alınması, tanıtılması ve kültürel miras olarak daha görünür hale getirilmesi hedefleniyor.

Dernek, büyük emeklerle yürüttüğü çalışmalarında yerel basının desteğinin önemli olduğunu vurgulayarak, Akçaova’nın değerlerinin unutulmaması için çalışmalarına devam edeceklerini belirtti.

2-121

Muhabir: Beyza Akgüneş