SAHTE PAYLAŞIMLAR KORKU YARATTI
Merkez üssü Marmara Denizi olan 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından bazı sosyal medya hesaplarında, Kocaeli Valiliği’ne aitmiş gibi gösterilen ve okulların tatil edildiğine dair içerikler yayılmaya başladı. WhatsApp gruplarında da dolaşıma giren bu duyurular vatandaşlarda kafa karışıklığına yol açtı.
VALİLİK: RESMİ DUYURULARI TAKİP EDİN
Kocaeli Valiliği, bu paylaşımların asılsız olduğunu belirterek, “Kocaeli Valiliği sosyal medya hesabından yapılmış gibi gösterilen ‘Deprem tatili’ başlıklı duyurular gerçek dışıdır. Vatandaşlarımız yalnızca Valiliğimizin resmi web sitesi ve sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalara itibar etmelidir” ifadelerine yer verdi.
BİLGİ KİRLİLİĞİNE KARŞI UYARI
Valilik açıklamasında ayrıca, afet dönemlerinde bilgi kirliliğinin önlenmesi için yalnızca resmi kaynaklardan gelen duyuruların dikkate alınması gerektiği vurgulandı. Asılsız bilgilerin yayılmasının toplumda panik yarattığına dikkat çekildi.