ESNAFI GENEL KURULA DAVET EDİYOR
Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Kadir Durmuş, 11 Ocak’ta Kadıköy Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek genel kurul öncesinde sahaya indi. Esnaf ziyaretlerini aralıksız sürdüren Durmuş, tüm esnaf ve sanatkârları genel kurula davet etti.
Aynı zamanda Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı olan Durmuş’un ziyaretleri esnaftan yoğun ilgi gördü.
“AHİLİK TÜRK KÜLTÜRÜNÜN TEMEL TAŞIDIR”
Ziyaretleri sırasında ahilik geleneğine dikkat çeken Durmuş, şu ifadeleri kullandı:
“Bizim esnafımız ahilik geleneğinden gelir. Ahilik, Türk kültür tarihinin en önemli öğelerinden biridir. Esnafımız sabah dükkânını açar, akşama kadar müşterisine hizmet eder. Yorgun olur, hasta olur, derdi olur ama yine de ekmek teknesi için mücadelesini sürdürür.”
“YANLIŞ YAPANLAR TÜM ESNAFA MAL EDİLMESİN”
Esnaf teşkilatının güçlü bir yapıya sahip olduğunu vurgulayan Kadir Durmuş, son dönemde yaşanan bazı olumsuzluklara da değinerek şu mesajı verdi:
“İçimizdeki bir iki kişinin yanlış uygulamalarını tüm esnafa mal etme gibi bir hataya düşülmemeli. Bilinmelidir ki onlarla en büyük mücadeleyi yine bizim esnafımız verir. Bu güçlü yapı, yanlış yapanları kendi içinden hızla ayıklar. Kimse bundan şüphe etmesin.”
BİRLİK VE DAYANIŞMA VURGUSU
Durmuş, yaklaşan genel kurulun esnafın sorunlarının konuşulacağı, çözüm yollarının değerlendirileceği ve birlik-beraberliğin pekiştirileceği önemli bir buluşma olacağını belirterek tüm esnafı katılıma davet etti.




