Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Yeni Muhacir beldesi yakınlarında, öğle saatlerinde makilik ve anızlık alanda yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle kısa sürede yayılan alevler, çevredeki ormanlık alana da sıçradı.
Havadan ve Karadan Yoğun Müdahale
İhbar üzerine bölgeye Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı çok sayıda kara ekibi sevk edildi. Aynı zamanda yangına, yangın söndürme uçakları ve helikopterlerle havadan da müdahale edildi. Keşan Orman İşletme Müdürlüğü’nün yanı sıra çevre ilçelerden gelen itfaiye ekipleri de söndürme çalışmalarına destek verdi.
Yangın Kontrol Altına Alındı, Soğutma Çalışmaları Sürüyor
Yoğun müdahalenin ardından yangın büyük oranda kontrol altına alınırken, bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor. Ekipler, rüzgarın yön değiştirmesi ihtimaline karşı teyakkuzda bekliyor.
Vatandaşlara Uyarı
Yetkililer, yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldığını duyurdu. Vatandaşlara ise güvenlik açısından yangın bölgesinden uzak durmaları çağrısı yapıldı.