Emekli Albay Orkun Özeller hakkında, sosyal medyada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yönelik paylaşımları nedeniyle gözaltı kararı çıkarıldı. Özeller, kararı öğrenir öğrenmez Ordu Adliyesi’ne giderek teslim oldu.
Suçlama ve Gözaltı
Özeller’e “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçlaması yöneltildi. Soruşturma kapsamında, Özeller’in Bahçeli hakkında sosyal medyada yaptığı eleştiriler de incelemeye alındı.
Sosyal Medyada Tehdit ve Hakaretler
Özeller, paylaşımının ardından MHP’ye yakın sosyal medya kullanıcılarından hakaret ve tehdit mesajları aldığını açıklamıştı. Emekli albay, karşılaştığı bu tehditlere karşı her türlü savunma hakkını kullanacağını belirtti. Özeller, sosyal medyadaki mesajlarıyla ilgili olarak, “Malumunuz X hesabımdan Sayın Devlet Bahçeli’yi eleştiren bir paylaşımda bulunmuştum. Bu paylaşımın ardından tehdit ve hakaret dolu mesajlarla karşılaştım. Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor, ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz” ifadelerini kullandı.