Kocaeli’de engelli bireylerin sosyal hayata katılımını destekleyen örnek bir etkinlik daha hayata geçirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla ve Kocaeli Spastik Çocuklar Derneği iş birliğiyle düzenlenen “Engelsiz Sanat” gecesi, yoğun katılım ve büyük ilgiyle gerçekleştirildi. “Kocaeli engelsiz sanat etkinliği” aramalarıyla gündeme gelen programda, tekerlekli sandalyeli bireylerin sahne performansı izleyenlerden tam not aldı.

ENGELSİZ SANAT SAHNESİNDE DUYGU DOLU ANLAR

Etkinlik, Halkevi Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirildi. “Wheelchair Dance Project” kapsamında sahneye çıkan 5 engelli birey ve gönüllülerden oluşan ekip, aylar süren hazırlığın ardından performanslarını sergiledi.

Latin dansları, folklor ve karnaval dansı gibi farklı türlerin yer aldığı gösteri, müziğin evrensel dilini sahneye taşıdı. İzleyiciler, sahnede sergilenen performans karşısında zaman zaman duygusal anlar yaşadı.

Kocaeli Spastik Çocuklar Derneği Başkanı Nurel Ergüneş

YOĞUN KATILIM DİKKAT ÇEKTİ

Programa Ertuğ Şevket Aksoy, Berna Abiş, Mehmet Köse ve Murat Yavuz başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Kocaeli’de gerçekleştirilen etkinlik, yerel yönetim ile sivil toplum kuruluşlarının iş birliğinin güçlü bir örneği olarak öne çıktı. Katılımcılar, organizasyonun toplumsal farkındalık açısından önemli bir katkı sunduğunu ifade etti.

Kocaeli'de Engelsiz Sanat Büyüledi (3)

ULAŞIMDAN SAHNEYE HER DETAY DÜŞÜNÜLDÜ

Etkinlikte engelli bireylerin tüm ihtiyaçları göz önünde bulunduruldu. Katılımcıların ulaşımı, Büyükşehir Belediyesi’nin Engelsiz Taksi hizmeti ile sağlandı. Sahne öncesi hazırlık süreci ise Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi tarafından yürütüldü.

Ayrıca etkinlik alanına kurulan rampalar sayesinde sahne erişimi kolaylaştırıldı. Provalar için Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi tahsis edilerek katılımcılara uygun ortam sağlandı. Yaklaşık 7 ay süren hazırlık sürecinin ardından sahneye çıkan ekip, izleyicilerden büyük alkış aldı.

İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI ALİ ÇELİK’TEN KOCAELİ VALİLİĞİ’NE ZİYARET
İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI ALİ ÇELİK’TEN KOCAELİ VALİLİĞİ’NE ZİYARET
İçeriği Görüntüle

Kocaeli'de Engelsiz Sanat Büyüledi (6)

DERNEKTEN TEŞEKKÜR MESAJI

Nurel Ergüneş, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Ergüneş, engelli bireylerin toplumsal hayata katılımı için verilen desteklerin büyük önem taşıdığını vurguladı. Geçtiğimiz yıl başlatılan projenin bu yıl daha geniş kapsamlı şekilde hayata geçirildiğini belirten Ergüneş, desteklerin kendileri için çok kıymetli olduğunu ifade etti.

Kocaeli'de Engelsiz Sanat Büyüledi (4)

“BU SAHNEDE AZİM VE BAŞARI VAR”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Berna Abiş ise konuşmasında etkinliğin anlamına dikkat çekti. Abiş, sahnede yalnızca bir performans değil, aynı zamanda emek, azim ve başarının sergilendiğini belirtti.

Engelli bireylerin ve ailelerinin ortaya koyduğu çabanın takdire şayan olduğunu ifade eden Abiş, benzer etkinliklerin artarak devam edeceğini söyledi.

Kocaeli'de Engelsiz Sanat Büyüledi (7)