Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli İl Başkanlığı’nın 39. Olağan Kongresi, bugün partililerin yoğun katılımıyla Kocaeli Kongre Merkezi’nde yapılıyor. Delegeler, ilçe başkanları ve parti emekçileri salonu doldururken, “demokratik yarış” vurgusu kongre öncesi açıklamalara damga vurdu.

YURTSEVER: DEMOKRASİNİN PARTİ İÇİNDE GÜÇLENMESİ GEREKİYOR

CHP Genel Merkez’de uzun yıllar eğitmenlik görevi yapan Gani Yurtsever, Bugün Kocaeli Gazetesi’ne yaptığı kısa değerlendirmede, kongre sürecinin parti içi demokrasi açısından önemli bir dönemeç olduğuna dikkat çekti.
Yurtsever, “Kongreler, partimizin iç dinamiklerini harekete geçiren, örgüt bilincini pekiştiren en önemli süreçlerdir. Kocaeli örgütü her zaman olduğu gibi bu süreci de olgunlukla tamamlayacaktır” dedi.

İzmit Belediyesi’nden Hasancıklar Köyü Mezarlığı’na Sundurma
İzmit Belediyesi’nden Hasancıklar Köyü Mezarlığı’na Sundurma
İçeriği Görüntüle

“KAZANAN CHP OLACAK” MESAJI

Yurtsever, açıklamasında kişisel mücadelelerin ötesine geçilmesi gerektiğini belirterek, “Kongreler bir yenilenme ve dayanışma fırsatıdır. Sonuç ne olursa olsun kazananın Cumhuriyet Halk Partisi olması gerekir. Kocaeli örgütü bunu başaracak güce sahiptir” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Uğur Ulusoy