Tedarik makamlarını üreticiler ile direk bağlantıya geçiren fuara Savunma ve Havacılık sektöründe faaliyet gösteren CES İleri Kompozit ve Savunma Teknolojileri A.Ş. de katılıyor. Fuarda son teknoloji kişisel koruma ekipmanlarının yanı sıra askeri zırhlı araçlara yönelik balistik koruma alanındaki ürünlerini sergileyecek olan CES ileri kompozit alanında geniş bir yelpazede sunduğu çözümlerini de tedarik makamlarına sunacak.

Türkiyenin en önemli savunma sanayi platformlarından SEDEC 3-5 Temmuz tarihlerinde Ankara ATO Congresiumda kapılarını Savunma Sanayi Müsteşarlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Kara Hava Deniz Kuvvetleri Jandarma gibi ihtiyaç makamlarına ve üreticilere açacak. Anayurt Güvenliği Sınır Güvenliği İç Güvenlik ve Savunma Sistemleri konularında Uluslararası ve Ulusal tüm oyuncuları bir araya getirecek fuarda Savunma ve Havacılık sektöründe faaliyet gösteren CES İleri Kompozit ve Savunma Teknolojileri A.Ş. de yerini alacak. CES fuarda kendi geliştirdiği miğfer yelek kalkan göğüs plakası gibi son teknoloji kişisel koruma ekipmanlarının yanı sıra askeri zırhlı araçlara yönelik balistik koruma alanındaki ürünlerini de ziyaretçileriyle buluşturacak.

CES balistik alanında olduğu gibi İleri Kompozit mühendislik tasarım ve üretiminde de adından söz ettirecek işlere imza atıyor. 20.000 metrekarelik alana kurulu üretim tesisiyle iş ortakları için konvansiyonel yöntemlerden en üst havacılık sertifikasyonlarını gerektiren üretim tekniklerine kadar uzanan geniş bir yelpazede hizmet veriyor. Bu alandaki üretim ve mühendislik yeteneklerini de fuarda tedarik makamlarıyla buluşturacak şirket AS9100 sertifikasyonuna 5 senedir sahip ve Airbus Sikorsky Leonardo gibi dünya çapındaki müşterilerine en üst seviyede hizmet veriyor.

Son teknoloji ürünler sergilenecek

Bugüne kadar savunma sanayinde büyük ölçüde dışarıdan alınan balistik ürünleri yüzde 100 milli ve yerli olarak üreten ve Türkiyenin savunma sanayinde dünyanın öncü ülkelerinden biri haline gelmesi için çalışan CES son teknoloji ürünlerini de ihtiyaç makamlarıyla buluşturacak. 2020 yılında ürettiği ürünlerin yüzde 50sini ihraç etmeyi ve ileri kompozit alanında dünyanın önde gelen firmalarından biri olmayı hedefleyen şirket miğfer yelek plaka gibi kişisel koruma ürünlerinin yanı sıra son teknolojiler ile geliştirilmiş araç koruma ürünlerinden parçacık kalkanı ve eklemeli zırh ürünlerine de standında yer verecek. Geçtiğimiz yıl Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından AR-GE merkezi olarak onaylanan CES tank modernizasyonu projeleri de dahil olmak üzere birçok zırhlı araç platformunda teknoloji geliştirilmesine öncülük ediyor. CES İleri Kompozit ve Savunma Teknolojileri A.Ş. Türkiyede helikopter ve kara aracı zırhı yapabilen ilk ve tek firma olma unvanını da elinde bulunduruyor.

CES HAKKINDA

Açık Grubu bünyesinde faaliyet gösteren CES İleri Kompozit ve Savunma Teknolojileri A.Ş. 20.000 metrekarelik alana kurulu üretim tesislerinde iş ortakları için konvansiyonel yöntemlerden en üst havacılık sertifikasyonlarını gerektiren üretim tekniklerine kadar uzanan geniş bir yelpazede hizmet vermektedir. Dünyada havacılık uzay ve savunma sektörleri için geçerli vazgeçilmez kalite göstergesi olan AS9100 sertifikasyonuna 5 senedir sahip olan CES Airbus Sikorsky Leonardo gibi dünya çapındaki şirketlere hizmet vermektedir. Kara deniz ve hava araçlarında kullanılan balistik zırhları Türkiyede ilk üreten firma olan CES Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylı bir Ar-Ge merkezidir. CES aynı zamanda Milli ve NATO Gizli Tesis Güvenlik Belgesine ve Üretim İzin Belgelerine sahiptir. CES yüksek tehdit seviyelerine karşı geliştirdiği kişisel ve araç koruma ürünlerini güvenlik güçlerinin ve ana araç imalatçılarının hizmetine sunuyor.

AÇIK GRUBU HAKKINDA

5 marka altında toplam 14 firma 1000in üzerinde çalışan ve 1 milyar liranın üzerinde ciroya sahip Açık Grubu havacılık ve savunma teknolojileri telekomünikasyon iklimlendirme veri merkezleri sistem entegrasyonu siber güvenlik alanlarında faaliyet göstermektedir. Türkiyenin ihtiyacı olan teknolojileri Türkiyede geliştirmek Endüstri 4.0 IoT gibi konularda faaliyet gösterdiği sektörlerde öncü olmak ve yurtdışındaki teknolojileri alıp millileştirmek için çalışan Açık Grubu Almanya İngiltere Suudi Arabistan Kazakistan ve Vietnamda da yerel şirketleriyle hizmet vermektedir. Açık Grubu ayrıca telekomünikasyon ve bilişim sektöründe dünyanın en iyi markaları olan Kathrein Prismian Draka Fimo Roxtec Memoteknik ESB sistemas TE Connectivity Coiler Repaters Narada Batteries firmalarının satış temsilcisidir.

Kaynak: Haber Merkezi