Türkiye Kamu Sen ve Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci bugün Kocaeli’ye geldi. Kahveci Maide Restoran’da Kamu Sen’e bağlı sendikaların şube başkanları ve Türk Sağlık Sen Temsilcileri ile bölge toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya, Türk Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcıları Ümit Turhan, Gökhan Şahin, Mustafa Köse, Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Kamu Sen İl Temsilcisi ve Türk Büro Sen Şube Başkanı Cihat Çoban, Türk İmar Sen İl Temsilcisi Kürşat Karadeli, Türk Eğitim Sen İki Nolu Şube Başkanı Kürşat Türkkan ve sendika temsilcileri katıldı.

“YAŞANANLARA DUYARSIZ KALMAK MÜMKÜN DEĞİL”

Toplantıda Konuşan Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “Kamu çalışanlarının sorunlarının çözümünde öncü olan sendikamız her alanda 7/24 çalışanın yanındadır. Sendikamsı yapıların parmak basmaya cesaret edemediği sorunlar hakkında idarelere yapmış olduğumuz resmi başvurular ve akabinde hukuki süreçleri başlatmakta Türk Sağlık Sen olarak hep öncü olduk. Sınırlarımıza yakın olan bölgede İsrail ile Filistin arasında yaşanan gerginlik, şiddete ve savaşa dönüşmüştür. Yaşananlara duyarsız kalmak mümkün değildir. Yaşan vahşeti lanetliyor kınıyoruz.

“KAMU ÇALIŞANLARININ YAŞADIĞI ZULME SON VERECEĞİZ”

İsrail’lin Filistinlere uygulamış olduğu zulmün benzerini kamu kurumlarında bazı kendini bilmezler Malum Sen (Sarı Sendika) ile birlikte kamu çalışanlarını mobing, yer değişikliği tehdidi, sürgün, görev tanımlarının dışında çalıştırma gibi buna benzer tehditler ile kamunun gücünü kullanarak çalışanları tecrit altına alarak malum Sen’e zorunlu üyelik yapmaktadırlar. Buda İsrail’in yaptığı gibi bir zulümdür. Türk Sağlık Sen olarak Şube Başkanı, Yönetim Kurulu, İl Temsilcisi, İlce Temsilcisi, İş Yeri Temsilcisi, Üyesi ile birlikte daha çok çalışarak sendikamızı yetkili sendika yaparak kamu çalışanlarının yaşamış oldukları zulme son vereceğiz.”

Muhabir: İlayda Çabuğ