Sakarya esnaf camiasında uzun yıllardır önemli bir görev üstlenen Hasan Alişan, başkanlık sürecine dair kritik bir karar aldı. 1991 yılından bu yana Sakarya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) başkanlığını sürdüren Alişan, bir gün önce adaylığını açıklamasına rağmen bugün sürpriz bir şekilde yarıştan çekildiğini duyurdu. Serdivan’da düzenlenen toplantıda konuşan Alişan, 35 yıllık görev sürecinin ardından duygusal bir veda yaptı.

35 YILLIK GÖREVİN ARDINDAN HELALLİK İSTEDİ

Serdivan’da bir kafede gerçekleştirilen toplantıya çok sayıda oda başkanı ve yönetim kurulu üyesi katıldı. Toplantıda söz alan Hasan Alişan, konuşması sırasında zaman zaman duygusal anlar yaşadı.

Yıllarca birlikte çalıştığı yol arkadaşlarına hitap eden Alişan, “Hakkınızı helal edin” sözleriyle helallik istedi. Bu anlar salonda bulunan katılımcılar arasında da duygusal bir atmosfer oluşturdu. Uzun yıllar boyunca esnaf teşkilatında aktif rol alan Alişan’ın vedası, camiada önemli bir dönemin kapanışı olarak değerlendirildi.

MSB AÇIKLADI: 2026 TEMMUZ ZAMLI YENİ BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ BELLİ OLDU
MSB AÇIKLADI: 2026 TEMMUZ ZAMLI YENİ BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ BELLİ OLDU
İçeriği Görüntüle

VARİSİNİ AÇIKLADI: ONUR ÖZKAN

Adaylıktan çekildiğini açıklayan Hasan Alişan, aynı toplantıda yerine destekleyeceği ismi de kamuoyuna duyurdu. Alişan, Sakarya Kamyon ve Kamyonetçiler Odası Başkanı Onur Özkan’ı işaret ederek elini kaldırdı ve destek verdiğini açıkladı.

Bu gelişmeyle birlikte 9 Mayıs’ta gerçekleştirilecek SESOB kongresi öncesinde dengeler değişti. Onur Özkan’ın adaylığı, toplantıya katılan isimler tarafından dikkatle karşılandı.

ONUR ÖZKAN: “GÖREVİN SORUMLULUĞUNUN FARKINDAYIM”

Toplantıda söz alan Onur Özkan ise Hasan Alişan’a uzun yıllar süren hizmetleri için teşekkür etti. Böyle bir göreve aday gösterilmeyi beklemediğini ifade eden Özkan, kendisine duyulan güvenin farkında olduğunu belirtti.

Özkan, yaptığı açıklamada verilen sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacağını vurguladı. Önümüzdeki süreçte esnafın sorunlarına çözüm üretmeye odaklanacaklarını ifade etti.

SESOB KONGRESİ ÖNCESİ DENGELER DEĞİŞTİ

Hasan Alişan’ın adaylıktan çekilmesiyle birlikte, SESOB kongresi öncesinde yeni bir süreç başlamış oldu. 35 yıllık başkanlık döneminin ardından yaşanan bu gelişme, Sakarya esnaf camiasında önemli bir kırılma noktası olarak değerlendiriliyor.

Gözler şimdi 9 Mayıs’ta yapılacak kongreye çevrilirken, adayların önümüzdeki günlerde çalışmalarını hızlandırması bekleniyor.