İLK İŞİNİN 4. GÜNÜNDE HAYATINI KAYBEDEN İBRAHİM’İN DAVASINDA YENİ GELİŞME
Hatay’ın Antakya ilçesinde bir şantiyede çalışmaya başlayan 19 yaşındaki İbrahim Yaşar’ın yaşamını yitirdiği olayla ilgili davada ikinci duruşma yapıldı. Genç işçinin kaldığı konteynerde çıkan yangın sonrası hayatını kaybetmesiyle ilgili tutuklu sanıklar M.K. ve B.S. hakim karşısına çıktı.
Mahkeme salonunda savunma yapan sanıklar, olay günü uyuşturucu madde etkisinde olduklarını iddia ederek beraat istedi. Sanıkların “şaka yapmak istedik” şeklindeki savunmaları ise dosyada yer alan delillerle birlikte değerlendirildi.

BENZİN ALDIKLARI GÜVENLİK KAMERASINA YANSIDI
Mersin’den Hatay’a çalışmak için gelen İbrahim Yaşar, şantiyede işe başladıktan dört gün sonra kaldığı konteynerde çıkan yangında yaşamını yitirdi. Olayda aynı konteynerde bulunan M.A.Ö. ise yaralı olarak kurtuldu.
Soruşturma kapsamında hazırlanan iddianamede, sanıkların olaydan önce bir akaryakıt istasyonundan 5 litrelik pet şişeyle yakıt aldığına ilişkin kamera görüntülerinin dosyaya girdiği belirtildi.
İtfaiye raporunda ise yangının unutulan ya da söndürülmeden bırakılan bir ateş nedeniyle çıkmadığı ifade edildi.

YARALI KURTULAN İŞÇİ OLAYI ANLATTI
Yangından kurtulan M.A.Ö., verdiği ifadede olay anına ilişkin önemli bilgiler paylaştı.
M.A.Ö.’nün anlatımına göre sanıklardan M.K. konteynerin kapısını açarak içeri baktı. Ardından B.S.’nin yanan bir bez attığı, daha sonra ise benzinin konteynerin içine fırlatıldığı öne sürüldü.
Yaşananların ardından çıkan yangında İbrahim Yaşar hayatını kaybetti.

BABA YAŞAR: "EMSAL BİR KARAR BEKLİYORUZ"
Duruşma sonrası açıklama yapan İbrahim Yaşar’ın babası Vedat Yaşar, oğlunun ölümünün üzerinden geçen sürede adalet mücadelesi verdiklerini söyledi.
Oğlunun daha 19 yaşında olduğunu belirten baba Yaşar, sanıkların savunmalarına tepki gösterdi.
Sanıkların “yasaklı madde kullandık, ne yaptığımızı hatırlamıyoruz” şeklindeki ifadelerine değinen Yaşar, olayın basit bir şaka olarak değerlendirilemeyeceğini söyledi.
Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verirken duruşmayı 5 Ekim tarihine erteledi.





