İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi’nin 2026 yılı Nisan ayı meclis toplantısı, dikkat çeken bir katılımla gerçekleşti. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’ın yer aldığı toplantıda, hem sektörün mevcut durumu hem de önümüzdeki döneme dair projeler masaya yatırıldı. Yoğun bir katılım vardı salonda, yalnızca resmi bir toplantı değil; aynı zamanda fikir alışverişinin güçlü biçimde hissedildiği bir buluşma oldu. Konuşmalar yapıldı, öneriler sunuldu, notlar alındı. Denizcilik sektörünün geleceğine dair önemli başlıklar ise dikkat çekti.
TOPLANTIYA GENİŞ KATILIM SAĞLANDI
Protokol ve sektör temsilcileri bir aradaydı bu toplantıda. Katılım, oldukça genişti; yalnızca resmi isimlerle sınırlı kalmadı. Vali Yardımcısı Dr. Olgun Öner, Körfez Kaymakamı Uğur Kalkar, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ve Körfez Başsavcısı İsa Büyük de salondaydı. Bunun yanında, Körfez Ticaret Odası Başkanı Recep Öztürk ile birlikte çok sayıda kurum müdürü ve sektör temsilcisi de toplantıya katıldı.
İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi Meclis Başkanı Vefa İbrahim Aracı ve Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Doğusel ev sahipliğinde gerçekleşen toplantı, kurumsal birlikteliğin güçlü bir örneği oldu. Sadece bir toplantı değildi aslında; sektörün nabzı tutuldu, yer yer eleştiriler dile getirildi, kimi zaman çözüm önerileri öne çıktı. Katılımcıların ilgisi yüksekti, dikkat çekiciydi bu durum.
DENİZCİLİK SEKTÖRÜ VE PROJELER MASAYA YATIRILDI
Toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından söz alan Vedat Doğusel, oda gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Devam eden projeler vardı, planlanan çalışmalar da. Özellikle bölgesel kalkınma ve deniz ticaretinin geliştirilmesine yönelik adımlar üzerinde duruldu.
Anlatılanlar sadece teknik değildi; sahadan gelen bilgilerle desteklendi. Yer yer detaylara girildi, yer yer genel çerçeve çizildi. Nisan ayı içerisinde yapılması planlanan faaliyetler tek tek ele alındı. Katılımcılar görüşlerini sundu, öneriler paylaşıldı. Kimi başlıklar üzerinde duruldu uzun uzun, kimi hızlı geçildi. Ama ortak bir nokta vardı: denizcilik sektörünün daha güçlü bir yapıya kavuşması.
ERSİN TATAR’DAN İŞ BİRLİĞİ VE GELECEK VURGUSU
Toplantının en dikkat çeken anlarından biri, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konuşması oldu. KKTC ile Türkiye arasındaki bağlara vurgu yaptı Tatar. Özellikle denizcilik ve ticaret alanındaki iş birliklerinin artırılması gerektiğini ifade etti.
Konuşmasında zaman zaman geçmişe değindi, zaman zaman geleceğe. Bölgesel güç birliğinin önemine dikkat çekti. Denizcilik sektörünün yalnızca ekonomik değil, stratejik bir alan olduğunu vurguladı. Bu noktada Kocaeli’nin rolü de öne çıktı. Sanayi ve liman altyapısıyla bölgenin taşıdığı potansiyel, konuşmanın ana başlıklarından biri oldu.
Toplantı sonunda ise daha sıcak anlar yaşandı. Hediye takdimi yapıldı, ardından toplu hatıra fotoğrafı çekildi. Resmi bir kapanıştı belki ama salondaki atmosfer, uzun süre devam eden bir diyaloğun izlerini taşıyordu.




