İzmit’in en yoğun pazar alanlarından biri olan Doğu Kışla Cumartesi Pazarı’nda bu hafta fiyatlar yine vatandaşın gündemindeydi. Tezgahlarda yaz meyveleri kendini göstermeye başlarken, özellikle kiraz, erik, çilek ve karpuz fiyatları dikkat çekti.
Pazara alışveriş için gelen vatandaşlar, bazı ürünlerde uygun fiyat ararken bazı tezgahlarda ise yüksek etiketlerle karşılaştı. Özellikle meyve fiyatlarında yaşanan artış, alışveriş yapanların bütçesini zorladı.

KİRAZ, ERİK VE ÇİLEK CEP YAKTI
Doğu Kışla Cumartesi Pazarı’nda erik fiyatları kalite ve çeşidine göre 100 TL ile 200 TL arasında değişti. Çileğin kilosu 180 TL’den satılırken, yaban mersini paketi 100 TL’den alıcı bekledi. Karpuzun kilosu ise 70 TL olarak tezgahlarda yer aldı.
Kayısının kilosu 100 TL, portakalın kilosu ise 40 TL’den satıldı. Yaz meyvelerinin tezgahlarda çoğalmasına rağmen fiyatların yüksek seyretmesi dikkatlerden kaçmadı.

SEBZEDE DOMATES 90 TL, SALATALIK 50 TL
Sebze fiyatlarında da domatesin kilosu 90 TL’ye kadar çıktı. Salatalık 50 TL, dolma biber 50 TL, çarliston biber ise 40 TL’den satıldı. Patates 3 kilosu 50 TL ile daha uygun ürünler arasında yer alırken, limonun kilosu 60 TL, mantarın kilosu ise 160 TL oldu.

DOĞU KIŞLA CUMARTESİ PAZARI FİYAT LİSTESİ
* Dolma biber: 50 TL
* Domates: 90 TL
* Karpuz: 70 TL
* Erik: 100-150-200 TL
* Çilek: 180 TL
* Kayısı: 100 TL
* Yaban mersini: Paket 100 TL
* Salatalık: 50 TL
* Çarliston biber: 40 TL
* Patates: 3 kilo 50 TL
* Limon: 60 TL
* Mantar: 160 TL
* Portakal: 40 TL

VATANDAŞ UYGUN TEZGAH ARADI
Pazarda alışveriş yapan vatandaşlar, fiyatların yüksek olduğunu belirterek özellikle meyve alışverişinde daha seçici davrandı. Bazı vatandaşlar kilo yerine yarım kilo ya da daha az ürün alırken, bazıları ise fiyatı daha uygun olan sebze ve meyvelere yöneldi.













