Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi’nde yeni dönem başladı. Şubenin 7. Olağan Genel Kurulu, yoğun katılım ve büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Seka Park Maide Kafe ve Toplantı Salonu’nda düzenlenen genel kurulda delegeler, yeni dönem yönetimini belirlemek için sandık başına gitti.

MEVLÜT AKDERE DELEGELERİN TAM DESTEĞİNİ ALDI

Toplam 162 kayıtlı delegenin bulunduğu genel kurulda 108 delege oy kullandı.

Saat 10.00 ile 15.00 arasında gerçekleşen seçim sürecinin ardından yapılan sayımda kullanılan oyların tamamı geçerli kabul edildi.

Mevlüt Akdere, 108 geçerli oyun tamamını alarak Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanlığı görevine seçildi.

Ekran Görüntüsü 2026 07 25 235112

“BAYRAĞI DAHA YUKARILARA TAŞIYACAĞIZ”

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından kürsüye çıkan yeni Şube Başkanı Mevlüt Akdere, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Akdere yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

KOCAELİ’DE YAĞMUR ENGELİ! ANİ BASTIRAN SAĞANAK HAYATI YAVAŞLATTI
KOCAELİ’DE YAĞMUR ENGELİ! ANİ BASTIRAN SAĞANAK HAYATI YAVAŞLATTI
İçeriği Görüntüle

“Efsane başkanımız Erdal Yıldırım’dan devraldığımız bu bayrağı daha yukarılara taşımak adına yönetim ekibimizle birlikte kararlılıkla çalışacağız. Genel kurulumuzda sergilenen birlik ve beraberlik ruhunu önümüzdeki dönemde daha da pekiştireceğiz.”

Sağlık çalışanlarının haklarına vurgu yapan Akdere, üyelerin ekonomik, sosyal ve özlük haklarını koruyup geliştirmenin öncelikleri arasında olacağını belirtti.

GENEL KURULUN DİVAN BAŞKANLIĞINI CESUR ÖZTÜRK YAPTI

Yoğun katılımla gerçekleştirilen genel kurulda divan heyeti de belirlendi.

Divan Başkanlığı görevini İstanbul Memur-Sen ve Sağlık-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Cesur Öztürk yürüttü.

Divan üyeleri ise şu isimlerden oluştu:

  • Ahmet Saatçi (Çorum Şube Başkanı)
  • Ahmet Yeşilgöl (Amasya Şube Başkanı)
  • Sami Yılmaz (Bolu Şube Başkanı)
  • Cihan Özal (Düzce Şube Başkanı)

SAĞLIK ÇALIŞANLARININ HAK MÜCADELESİ SÜRECEK

Genel kurul, hatıra fotoğraflarının çekilmesi ve tebriklerin kabul edilmesiyle sona erdi.

Yeni dönemde Sağlık-Sen Kocaeli Şubesi’nin sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarının haklarını korumaya yönelik çalışmalarını sürdüreceği vurgulandı.

Kaynak: kocaeli tv