Haber: Uğur Ulusoy
Kocaeli 2. Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, İzmit Mehmetalipaşa Mahallesi’ndeki değerli bir işyerinin satışa çıkarıldığını duyurdu. 4 milyon TL muhammen bedelle açık artırmaya çıkacak olan taşınmaz, konumu ve mevcut kullanım şekliyle dikkat çekiyor. Satış bilgileri, 2025/43 SATIŞ dosya numarası üzerinden esatis.uyap.gov.tr adresinden erişime açıldı.

DÜKKAN METRO DURAĞININ HEMEN YANI BAŞINDA
Satışa konu taşınmaz, İzmit 28 Haziran Mahallesi Alkan Sokak’ta yer alıyor. Bölgede yapımı süren metro durağına çok yakın olması sebebiyle iş potansiyelinin yüksek olduğu belirtiliyor. Dükkan şu anda "Salon Ceyhun" adıyla kahvehane olarak işletiliyor.
KULLANIM ALANI GENİŞLETİLMİŞ
Taşınmaz 70 m² olarak kayıtlı olsa da mevcut kullanımın binanın arka cephesine doğru genişletildiği görüldü. Değerleme işlemleri yalnızca yasal alan üzerinden gerçekleştirildi.

4 MİLYON TL KIYMET BİÇİLDİ
Kıymeti: 4.000.000 TL
KDV: %20
İmar durumu: Bitişik nizam, 3 kat konut alanı
Dükkanın alt yapı sorunu bulunmuyor ve belediye hizmetlerinin tamamından faydalanıyor.
AÇIK ARTIRMA TARİHLERİ BELLİ OLDU
Mahkemenin belirlediği artırma tarihleri şöyle:
Artırma
Başlangıç: 13 Ocak 2026 – 10.43
Bitiş: 20 Ocak 2026 – 10.43
Artırma
Başlangıç: 11 Şubat 2026 – 10.43
Bitiş: 18 Şubat 2026 – 10.43
İlgililerin tüm detaylara esatis.uyap.gov.tr üzerinden ulaşabileceği bildirildi.
İZMİT’TE YATIRIM FIRSATI
Konumu, yoğun yaya sirkülasyonu ve gelecek metro hattının cazibesi nedeniyle dükkanın satışının yatırımcıların ilgisini çekmesi bekleniyor. Özellikle mahkeme yoluyla yapılan satışların daha avantajlı olabildiği biliniyor.





