6 YIL 8 AY HAPİS CEZASIYLA ARANIYORDU: KOCAELİ’DE YAKALANDI
6 YIL 8 AY HAPİS CEZASIYLA ARANIYORDU: KOCAELİ’DE YAKALANDI
İçeriği Görüntüle

Kartal'da günlerdir konuşulan Gülay Polat cinayetinde soruşturma derinleştikçe yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Metruk gecekonduda ölü bulunan 58 yaşındaki Gülay Polat'ın, iş arkadaşı Erkan Kuduoğlu tarafından altınları için boğularak öldürüldüğü belirlendi. Şüphelinin, cinayetin ardından altınları bozdurup borçlarını kapattığı tespit edildi.

KARTAL'DA BULUNAN CESETİN KİMLİĞİ GÜLAY POLAT ÇIKTI

Olay, İstanbul'un Kartal ilçesi Cevizli Mahallesi Esenlik Sokak'ta bulunan metruk bir gecekonduda meydana geldi. Vatandaşların hareketsiz halde yatan bir kadını fark ederek ihbarda bulunması üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin yaptığı incelemede kadının hayatını kaybettiği belirlenirken, olay yeri inceleme çalışmalarının ardından cenaze Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Yapılan araştırmalarda cesedin, hakkında kayıp başvurusu bulunan Gülay Polat'a ait olduğu tespit edildi.

İŞE GİDERKEN YOLUNU KESTİ, METRUK GECEKONDUYA GÖTÜRDÜ

Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü soruşturmada, Gülay Polat'ın sabah saatlerinde işe gitmek üzere evden ayrıldığı ve yol üzerinde iş arkadaşı Erkan Kuduoğlu ile buluştuğu belirlendi.

Elde edilen bilgilere göre şüpheli, Gülay Polat'ı zorla metruk gecekonduya götürdü. Burada bulduğu bir kabloyla kadını boğarak öldüren zanlının, daha sonra cesedi gecekondudaki yatağın altına sakladığı öğrenildi.

ALTINLARI ÇALIP KUYUMCUDA BOZDURDU

Soruşturma kapsamında şüphelinin, Gülay Polat'ın kolunda bulunan bilezik ve altın künyeyi aldığı tespit edildi. Kartal'daki çeşitli kuyumculara giden zanlının, çaldığı ziynet eşyalarını yaklaşık 35 gram altın ve 22 bin lira nakit paraya çevirdiği belirlendi.

Polis ekiplerinin incelemelerine göre şüpheli, elde ettiği parayla mevcut borçlarını ödedi.

BORÇLARINI KAPATMAK İÇİN CİNAYET İŞLEDİĞİ ÖNE SÜRÜLDÜ

Soruşturma dosyasına yansıyan bilgilere göre Erkan Kuduoğlu'nun olay günü araç kiraladığı, iş yerinden ise "çocuklarımı göreceğim" gerekçesiyle izin aldığı öğrenildi. Şüphelinin daha sonra kiraladığı araçla Kocaeli'ne gidip geri döndüğü tespit edildi.

Emniyetteki ifadesinde cinayeti itiraf ettiği belirtilen zanlının, olayı hırsızlık gibi göstermeye çalıştığını söylediği öğrenildi. Dikkat çekmemek amacıyla Gülay Polat'a ait telefonu da bir çöp kutusuna attığı belirlendi.

GÜVENLİK KAMERASI GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

Kartal'daki Gülay Polat cinayetine ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. Görüntülerde Gülay Polat ile Erkan Kuduoğlu'nun sokakta birlikte yürüdükleri, bir süre sonra ise şüphelinin tek başına bölgeden ayrıldığı görülüyor.

Yaklaşık bir yıldır aynı iş yerinde çalıştıkları ve zaman zaman işe birlikte gittikleri öğrenilen Gülay Polat ile Erkan Kuduoğlu arasındaki ilişki de soruşturma kapsamında incelendi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli, adliyeye sevk edildi.

Kaynak: İHA