SERGİ AÇILIŞINA YOĞUN KATILIM

Kartepe Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen serginin açılışına Kartepe Belediyesi Başkan Yardımcıları Orhan Akyüz ve Mehmet Yaman’ın yanı sıra Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri ve çok sayıda sanatsever katıldı.

KARTEPE’DE YAZ AKŞAMLARI SİNEMA KEYFİYLE RENKLENDİ
KARTEPE’DE YAZ AKŞAMLARI SİNEMA KEYFİYLE RENKLENDİ
İçeriği Görüntüle

Açılışın ardından davetliler sergide yer alan eserleri inceleyerek sanatçı Medine Yıldırım Simooğlu’ndan çalışmaların ortaya çıkış süreci, kullanılan teknikler ve eserlerin taşıdığı anlamlar hakkında bilgi aldı.

DOĞANIN İZLERİ SANATLA YORUMLANDI

Sergide doğanın farklı katmanlarını ve bıraktığı izleri konu alan eserler yer alıyor. Sanatçı Medine Yıldırım Simooğlu, çalışmalarında kolaj ve kalemle tarama gibi farklı teknikleri bir araya getirerek doğanın çok yönlü yapısını sanatseverlere aktarıyor.

Simooğlu, sergiye ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Kolaj ve kalemle tarama başta olmak üzere farklı uygulamaları aynı yüzeyde buluşturarak doğanın katmanlı yapısını anlatmaya çalıştım. Sanata değer veren ve bu sergiyi Kartepelilerle buluşturmama imkân sağlayan Kartepe Belediyesi’ne ve Belediye Başkanımız Mustafa Kocaman’a teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SERGİ 7 AĞUSTOS’A KADAR AÇIK

“Vestigium: Doğanın İzleri” adlı kişisel resim sergisi, Kartepe Kent Meydanı Sanat Evi’nde ücretsiz olarak ziyaret edilebiliyor.

Sanatseverler, doğadan ilham alan eserleri 7 Ağustos tarihine kadar görme fırsatı bulabilecek.

KARTEPE’DE SANAT ETKİNLİKLERİ SÜRÜYOR

Kartepe Belediyesi Sanat Evi, yıl boyunca farklı sergi ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yaparak sanatçıları ve sanatseverleri bir araya getiriyor.

Farklı sanat dallarına kapılarını açan merkez, Kartepe’nin kültür ve sanat hayatının gelişmesine katkı sağlamayı sürdürüyor.