Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmit merkezde yapılacak olan metro istasyonu çalışmaları kapsamında, Kızılay İzmit Kan Alma Merkezi taşınıyor. Mevcut yeri olan Anıtpark’tan, Yeni Cuma Tramvay Durağı arkasında bulunan Kent Meydanı’ndaki yeşil alana alınacak olan merkez, bundan böyle daha merkezi bir konumda hizmet verecek.

Kızılay Kan Alma Merkezi Yeni Yerine Taşınıyor 1

Kızılay Kocaeli Şubesi Başkanı İbrahim Pay, yeni yer tahsisi dolayısıyla Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’a teşekkür etti. Pay, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Anıtpark bölgesindeki metro kazı çalışmaları nedeniyle mevcut noktamızdan taşınmak durumunda kaldık. Sağ olsun Büyükşehir Belediyemiz, ulaşımı kolay, vatandaşlarımızın rahatlıkla erişebileceği Kent Meydanı’nda yeni bir alan tahsis etti. Bu destek, hem halk sağlığına hem de Kızılay’ın gönüllü bağışçılarıyla buluşmasına büyük katkı sağlayacak.”

Kızılay Kan Alma Merkezi Yeni Yerine Taşınıyor 3

Daha Ulaşılabilir, Daha Görünür Bir Nokta

Yeni konumun özellikle yayaların yoğun kullandığı bir bölgede yer alması, kan bağış sayılarında artış beklentisini de beraberinde getiriyor. Merkezi lokasyonu sayesinde, vatandaşların kan bağışı yapma alışkanlıklarının kolaylaşacağı düşünülüyor. Kızılay yetkilileri, yeni merkezin kısa süre içerisinde faaliyete geçeceğini, tüm tıbbi hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğunu belirtti.

Kızılay Kan Alma Merkezi Yeni Yerine Taşınıyor 2

Açık Kalp Ameliyatları İçin Yerli Cihaz Geliyor
Açık Kalp Ameliyatları İçin Yerli Cihaz Geliyor
İçeriği Görüntüle

Kızılay Kan Alma Merkezi Yeni Yerine Taşınıyor 4

Muhabir: Çetin Gürol