EĞİTİMDE ÖNCELİK GÜVENLİ OKULLAR
Bugün Kocaeli Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Gürol, Yazı İşleri Müdürü İrem Tolunay, muhabir arkadaşlarımız Dilara Büyukkardeşler ile Beyza Akgüneş ile Vali Aktaş 'a konuk olduk. Vali Aktaş, özellikle geçtiğimiz aylarda depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılan okul binalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bu kararın zorunlu olduğunu vurgulayan Aktaş, öğrencilerin ve eğitimcilerin güvenliğinin her şeyin önünde geldiğini ifade etti.
MODERN OKULLAR
Depreme dayanıklı olmayan yapılarda eğitimin sürdürülemeyeceğini belirten Aktaş, boşaltılan okullardaki öğrencilerin farklı okullarda eğitimlerine devam ettiğini ve şu ana kadar herhangi bir sorun yaşanmadığını söyledi. Yıkılması planlanan okul binalarının bir kısmının mevcut alanlarında yeniden yapılacağını, bir kısmı için ise daha modern eğitim yapıları oluşturmak adına alternatif alanların değerlendirildiğini dile getirdi.

SABANCI KÜLTÜR SİTESİ YIKILACAK
Sabancı Kültür Sitesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Vali Aktaş, yapının hem kıyı kenar çizgisi hem de depremsellik açısından yapılan testlerde riskli bulunması nedeniyle kapatıldığını ifade etti. Daha önce İl Halk Kütüphanesi olarak kullanılan bölümün de bu kapsamda hizmet dışı bırakıldığını hatırlattı.
SÖRLER OKULU KÜTÜPHANE OLACAK
Aktaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından İzmit Acısu mevkiinde bulunan ve “Sörler Okulu” olarak bilinen tarihi binanın restorasyonunun ardından İl Halk Kütüphanesi olarak hizmete açılacağını belirtti. Ayrıca Sabancı Vakfı ile yeni bir kültür merkezi yapılmasına yönelik görüşmeler gerçekleştirildiğini ancak mevcut şartlarda vakıf tarafından bu projeye bütçe ayrılamayacağının iletildiğini söyledi. Yeni bir kültür merkezinin ise bakanlık programına alınması halinde uygun bir alanda hayata geçirilmesinin planlandığı ifade edildi.
SAĞLIK VE ASAYİŞTE YOĞUN ÇALIŞMA
Vali Aktaş, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile ilgili çalışmaların da sürdüğünü belirterek sağlık alanındaki yatırımların yakından takip edildiğini kaydetti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 120 yataklı Sahra hastanesinin yapım çalışmalarına başlandığını, mevcut depreme dayanıksız olan blokların ise yıkılarak yenisini yerine yapılarak Derince ilçesi başta olmak üzere çevre ilçeleri de hizmet verecek modern bir yapının yapılacağını ifade etti.
Kentteki asayiş durumuna da değinen Aktaş, emniyet teşkilatının gece gündüz demeden görev yaptığını vurguladı. Nüfus yoğunluğu ve göç hareketliliğine rağmen güvenlik güçlerinin başarılı çalışmalara imza attığını ifade eden Aktaş, münferit olayların her şehirde olduğu gibi Kocaeli’de de yaşanabildiğini ancak genel tabloya bakıldığında güvenlik açısından emniyet birimlerinin yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu belirtti. Vatandaşın can ve mal güvenliğinin öncelikleri olduğunu bu doğrultuda kesinlikle taviz vermeden gerekeni yaptıklarını belirtti.
SOSYAL DESTEK ÇAĞRISI
Vali Aktaş, yardıma muhtaç aileler konusunda hassasiyetlerini de dile getirerek, ihtiyaç sahibi vatandaşların mutlaka Kocaeli Valiliği’ne başvurmaları gerektiğini ifade etti. Bu konunun kendileri için öncelikli alanlardan biri olduğunu vurguladı. Muhabir arkadaşımız Beyza güneş'in geçtiğimiz günlerde bir mağdur vatandaşın haberi ile ilgili Vali Aktaşı bilgilendirmesi üzerine derhal ilgili kurumlara talimat vermesi de bu konularda ne kadar hassas olduğunu bir kez daha bizlere gösterdi. Vatandaşın içinde olan Vali Aktaş 'ın yaklaşımları halkın gözünde de büyük takdir topluyor.





