Kocaeli’de balık sezonu hareketli başlarken, İzmit Balıkhan’daki tezgahlarda bolluk istenilen seviyede olmasa da balık çeşitliliği vatandaşların yüzünü güldürüyor. Balıkçılar, soğuyan hava ile birlikte fiyatların daha da düşeceği görüşünde.

Tezgahlarda 30 Çeşit Balık Var

Balık fiyatlarının düşmesini beklediklerini söyleyen balıkçı Kemal Bineklioğlu, henüz büyük bir bolluk yaşanmadığını ancak çeşitliliğin oldukça yüksek olduğunu belirtti.
“Balık alımı var ama istediğimiz bolluk yok. Çıkan taze balık artık sadece Marmara’da kalmıyor, İç Anadolu’daki kasabalara kadar gidiyor. 85 milyonluk ülkeden bahsediyoruz. Bolluk istediğimiz seviyede değil ama her tür var. Şu anda tezgahta 30 çeşit balık var” dedi.

Tezgahlarda güncel fiyatlar şöyle:

  • Mezgit – 250 TL

  • İstavrit – 250 TL

  • Hamsi – 300 TL

  • Çinekop – 300 TL

  • Tekir – 400 TL

  • Lüfer – 700 TL

“Balık Zehirlemez, Kokar; Fark Edersin”

Balığın güvenli bir besin olduğunu savunan Bineklioğlu, zehirlenme riskinin düşük olduğuna dikkat çekerek;
“Gıda zehirlenmesinde en büyük etken tavuk. Tavuk zehirledi mi öldürür. Balık sektörü farklıdır. Balık en sağlıklı ve en iyi yiyecektir. Bu dönemde balık yağlı, lezzetli, doruğa ulaşmış durumda” ifadelerini kullandı.

Balığın fiyat açısından da ulaşılabilir olduğunu vurgulayan Bineklioğlu, “Balık; asgari ücretlinin, emeklinin yiyebileceği fiyatlarda. Balıkların en iyisi 200-250 TL bandında, herkes alabilir” dedi.

Dolar ve Euro Bugün Kaç TL? 22 Kasım 2025 Güncel Döviz Kuru
Dolar ve Euro Bugün Kaç TL? 22 Kasım 2025 Güncel Döviz Kuru
İçeriği Görüntüle

Balığı Saklama ve Pişirme İçin Altın Tavsiyeler

Balığın tazeliğini korumak için temizleyip hafifçe yıkamanın yeterli olduğunu belirten Bineklioğlu, pişirme önerilerini ise şöyle paylaştı:
“Pişirirken balığın hafif kuru olması gerekir. Sonra yağlayıp kızartacaksın. Çok yağda değil, az yağda. Yağın kızgın olması şart; kızgın olursa balık dağılmaz. Unu ve tuzu iyice ayarlayacaksın.”