ÇOCUKLAR KOVBOY KASABASINDA BULUŞTU
Kocaeli Üniversitesi (KOÜ), doğuştan işitme engelli çocuklar için umut olan biyonik kulak teknolojisinin sosyal yönünü desteklemeyi sürdürüyor. KOÜ Derbent Uygulama Oteli'nde, bir biyonik kulak firmasının katkılarıyla düzenlenen bilgilendirici ve eğlenceli etkinlikte, cihaz kullanan 24 çocuk ve aileleri bir araya geldi.
Etkinlik sabah kahvaltısıyla başladı. Ardından çocuklar, otelin bahçesinde kurulu kovboy kasabası temalı parkta eğlenceli vakit geçirdi. Özel olarak hazırlanan tişörtlerini giyen çocuklar balon patlatma, halat çekme ve çuval yarışı gibi aktivitelerle hem keyifli anlar yaşadı hem de akranlarıyla iletişim kurma fırsatı buldu.
BİLGİLENDİRME SEMİNERİYLE SON BULDU
Etkinliğin son bölümünde biyonik kulak tek
nolojisi üzerine bir bilgilendirme semineri düzenlendi. KOÜ Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Öztürk, yaptığı konuşmada biyonik kulak sayesinde doğuştan işitme engelli çocukların duyma ve konuşma problemlerinin büyük ölçüde çözülebildiğini vurguladı.
“FARKLI HİSSEDİYORLARSA BİRLİKTE GÜÇLENMELİLER”
Prof. Dr. Öztürk, cihaz kullanan çocukların zaman zaman kendilerini farklı hissedebildiklerini ifade ederek, “Etkinliğimizin amacı çocuklarımızı bir araya getirerek yalnız olmadıklarını göstermek, birbirlerine destek olmalarını sağlamak ve hem aileleri hem de çocukları bilgilendirmekti” dedi.
Etkinliğe ayrıca KOÜ KBB Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fatih Mutlu ve uzman odyolog Merve Durgut da katılarak ailelerle bilgi paylaştı.