Karamürsel'de bulunan tarihi Karabali Mehmet Bey Camisi, yaz Kur’an kursuna ev sahipliği yapıyor. Osmanlı Devleti'nin manevi mimarlarından Şeyh Edebali’nin soyundan Kara Balibey İbn-i Ahmet tarafından yaptırılan ve 1532 yılında ibadete açılan camide, çocuklar dini eğitim alıyor.
197 Öğrenci Eğitim Görüyor
Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan yaz Kur’an kursu kapsamında camide 197 öğrenci eğitim görüyor. Eğitimler, caminin imam hatibi Fazlı Biçer, müezzin Adem Tunç ve Merve Tunç tarafından yürütülüyor.
Milli ve Manevi Değerlere Vurgu
İmam hatip Fazlı Biçer, öğrencilerin sadece din bilgisiyle değil; davranış, karakter ve güzel ahlak açısından da gelişmelerini hedeflediklerini belirterek, “Dinine, vatanına, kitabına ve değerlerine bağlı güzel bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Bu amaçla cemaatimiz, velilerimiz ve hayırseverlerle birlikte büyük bir seferberlik başlattık ve çalışmamızı başarıyla sürdürüyoruz” dedi.
Etkinliklerle Devamlılık Sağlanıyor
Kursa katılımın sürekliliğini sağlamak amacıyla çeşitli sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Biçer, yaz Kur’an kurslarının öğrencilerin milli ve manevi gelişimi için önemli bir fırsat olduğunu vurguladı.