İZMİT’TEKİ KUZEN CİNAYETİNDE YENİ DETAYLAR

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde geçen yıl yaşanan ve 19 yaşındaki Polat Tanaç'ın hayatını kaybettiği kuzen cinayeti davasında yeni ifadeler dosyaya girdi. Kocaeli 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Fırat T.'nin eşi tanık olarak dinlendi.

“ALKOLLÜ MEKÂNA GİTMEK İSTİYORDU”

Tanık G.T., olay günü ailece bir araya geldiklerini ve ilk etapta herhangi bir sorun yaşanmadığını belirterek, tartışmanın daha sonra başladığını söyledi.

POLİS TAKIMININ MAÇINDA OLAY ÇIKTI! BİBER GAZI KULLANILDI
POLİS TAKIMININ MAÇINDA OLAY ÇIKTI! BİBER GAZI KULLANILDI
İçeriği Görüntüle

G.T., eşi Fırat T.'nin Polat Tanaç ile birlikte alkollü bir mekâna gitmek istediğini, ancak Polat'ın ertesi gün işe gideceği gerekçesiyle bunu kabul etmediğini iddia etti.

“KARŞILIKLI KÜFÜRLER EDİLDİ”

Tanık ifadesinde, daha sonra sanık ile maktulün eşi arasında tartışma yaşandığını belirterek karşılıklı hakaret ve küfürlerin ardından kavganın büyüdüğünü öne sürdü.

“EŞİNİN CANINI ALACAĞIM DEDİ”

Duruşmada en dikkat çeken bölüm ise tanığın olay anına ilişkin iddiaları oldu. G.T., Polat Tanaç'ın elinde bıçakla üzerine geldiğini ve "Eşinin canını alacağım" dediğini öne sürdü.

Tanık, yaşanan arbede sırasında sanığın evlerine girdiğini, bunun üzerine yardım istediğini ancak bıçaklama anını görmediğini söyledi.

TUTUKLULUK HALİ DEVAM EDECEK

Mahkemede söz alan sanık Fırat T., eşinin anlattıklarını doğruladığını belirtirken, maktulün ailesi ve eşi ise tanık ifadelerini kabul etmedi.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kaynak: İHA