Sivas’ta Divriği ilçesi Çaltı köyü mevkiinde bulunan bir maden ocağında henüz belirlenemeyen nedenle göçük meydana geldi. Göçük sırasında madende çalışan 66 yaşındaki işçi S.Y. toprak altında kaldı.

AFAD, itfaiye ve jandarma sevk edildi

Olayın ardından madendeki diğer işçiler durumu yetkililere bildirirken, bölgeye sağlık ekipleri, itfaiye, AFAD ve jandarma sevk edildi. Bölgedeki ekipler göçük altında kalan işçiye ulaşmak için yoğun bir kurtarma çalışması yürütüyor.

Çalışmalar zamanla yarışıyor

Madende riskin devam ettiği belirtilirken ekipler, çökme ihtimaline karşı kontrollü ve hızlı şekilde ilerlemeye çalışıyor. Göçük altında kalan işçi S.Y.’ye ulaşılabilmesi için ağır iş makineleri ve özel ekipmanlar kullanılıyor.

Otomobil İle Motor Çarpıştı! 1'i Ağır 2 Yaralı
Otomobil İle Motor Çarpıştı! 1'i Ağır 2 Yaralı
İçeriği Görüntüle

Gelişmeler takip ediliyor

Kurtarma çalışmalarının sürdüğü olayla ilgili yetkililerden henüz resmi bir açıklama yapılmazken, bölgede endişeli bekleyiş devam ediyor.

Kaynak: İHA