Geleneksel Lezzet Tepsi Mantısı Öğrencilere Tanıtıldı
Gebze Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde aşçı yardımcılığı eğitimi gören öğrenciler, MasterChef Türkiye 2025 ana kadro yarışmacısı Ayten Saner ile unutulmaz bir gün yaşadı.
Saner, öğrencilere tepsi mantısı yapımını adım adım öğretti. Artan hamurlar ise çorba hazırlanarak değerlendirildi. Böylece gençlere mutfakta hiçbir ürünün ziyan edilmemesi gerektiği uygulamalı olarak gösterildi.
“Yeni Pencereler Açıp Ufuklarına Işık Tutuyoruz”
Öğrencilerle mutfakta vakit geçirmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Ayten Saner, şunları söyledi:
“Yeni pencereler açıp ufuklarına ışık tutuyoruz. Onlarla bir arada hemhal olup gönüllere dokunuyoruz. Öğrencilerimle birlikte asırlara uzanan bir lezzet yolculuğuna çıkıyoruz. Sağlıklı, lezzetli ve irfan dolu sofraları öğrenmeye, hazırlamaya devam ediyoruz.”
MasterChef Başarısını Öğrencilerle Paylaştı
Uzun yıllar otel, lokanta ve kurum mutfaklarında çalışan Ayten Saner, bu deneyimini gençlerle paylaşmaya devam ediyor.
Saner, 2025 yılında MasterChef Türkiye ana kadrosuna girerek ilk 20 yarışmacı arasına adını yazdırdı. Yarışmadaki heyecanını öğrencilerle paylaşan Saner, hem televizyon ekranlarındaki başarısıyla hem de eğitim alanındaki çalışmalarıyla Kocaeli’ni gururlandırıyor.
Ayten Saner Kimdir?
- Kocaeli Büyükşehir Belediyesi personelidir.
- Aşçılık alanında uzun yıllar otel, restoran ve kurum mutfaklarında çalışmıştır.
- 2025 yılında MasterChef Türkiye yarışmasının ana kadrosuna girerek dikkat çekmiştir.
- Şu anda Gebze Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde gençlere mutfak eğitimi vermektedir.
Sıkça Sorulan Sorular (SSS)
Ayten Saner kimdir?
Ayten Saner, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan, aşçılık mesleğinde uzun yıllar deneyim kazanmış bir şeftir. 2025 yılında MasterChef Türkiye ana kadrosuna girmiştir.
Ayten Saner nerede eğitim veriyor?
Gebze Beyaz Kalpler Eğitim ve Gelişim Merkezi’nde öğrencilere mutfak eğitimi vermektedir.
Öğrencilere hangi yemeği öğretti?
Saner, öğrencilere geleneksel tepsi mantısı yapımını uygulamalı olarak öğretti.
Mutfakta israf nasıl önlendi?
Mantı hazırlığı sırasında artan hamurlar çorba yapımında kullanılarak öğrencilere mutfakta hiçbir ürünün çöpe atılmaması gerektiği gösterildi.
MasterChef Türkiye 2025’teki başarısı nedir?
Ayten Saner, bu sezon MasterChef Türkiye’de ana kadroya girerek ilk 20 yarışmacı arasına adını yazdırmıştır.