CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, AKP’nin yanlış ekonomi politikalarının vatandaşı etten uzaklaştırdığını belirtti. Kanko’nun paylaştığı verilere göre, Türkiye’de kişi başına düşen yıllık makarna tüketimi 10 yılda 4,4 kilogramdan 7,3 kilograma yükseldi. Bu artış yüzde 65’e karşılık geliyor. Kanko, “Geliri eriyen yurttaş artık et değil, ucuz olduğu için makarna almak zorunda kalıyor. AKP iktidarının yarattığı ekonomik buhran, mutfaklarda en net biçimde hissediliyor” ifadelerini kullandı.

AVRUPA YARISI KADAR ET TÜKETİYORUZ

Kanko, Türkiye’nin et tüketimindeki düşük seviyeye dikkat çekerek OECD verilerini paylaştı. Avrupa ülkelerinde kişi başına kırmızı et tüketiminin 34,5 kilogram olduğunu hatırlatan Kanko, Türkiye’de bu rakamın sadece 16,6 kilogramda kaldığını söyledi. “OECD ortalaması 34,8 kilogram. Biz ise bu rakamın yarısına bile ulaşamıyoruz. Türk halkı Avrupa’daki yurttaşların yarısı kadar bile et tüketemiyor” dedi.

“BU TABLO YOKSULLUĞUN FOTOĞRAFI”

Makarna tüketimindeki artışın bir beslenme tercihi değil, ekonomik zorunluluk olduğuna vurgu yapan Kanko, yaşanan durumu “yoksulluğun fotoğrafı” olarak nitelendirdi. CHP’li vekil, “Vatandaşın cebinden alınan kaynaklar, sarayların ve yandaşların kasasına aktarılmıştır. Halkın sofrasında ise et eksilmiş, yerine makarna girmiştir. Bu tablo, AKP’nin 23 yıllık ekonomi yönetiminin acı sonucudur” dedi.

MHP Heyeti Dilovası’ndaki Yangın Bölgesinde İncelemelerde Bulundu
MHP Heyeti Dilovası’ndaki Yangın Bölgesinde İncelemelerde Bulundu
İçeriği Görüntüle