İzmit Yahyakaptan Mahallesi'nde bulunan Başöğretmen Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde sabah saatlerinde yaşanan olay, öğrenciler ve veliler arasında tedirginliğe yol açtı. İddiaya göre, okulda öğrenim gören bir öğrenci, dışarıdan gelen bir kişi tarafından rahatsız edildi. Olaydan haberdar olan öğrenci velisi, elinde silahla okula geldi.

Velinin, çocuğunu rahatsız eden şahsı yakalayıp okul bahçesinde beklemeye başladığı ve bu sırada polise haber verildiği öğrenildi. Olay yerine hızla gelen emniyet ekipleri, hem öğrenci velisini hem de rahatsızlık iddiasına konu olan kişiyi gözaltına alarak emniyete götürdü.


Okul yönetimi, olayın ardından eğitim ve öğretimin devam ettiğini belirtirken, haberi duyan birçok veli panikle okula geldi. Bazı veliler, araçlarıyla okul önüne akın ederek çocuklarını almak istedi.

Olayın Nedeni “Rahatsız Edilme” İddiası
Olayın merkezindeki iddia ise oldukça dikkat çekici. Okulda öğrenim gören bir öğrencinin dışarıdan bir kişi tarafından sözlü veya fiziksel olarak rahatsız edilmesi üzerine, velisi sabah saatlerinde elinde silahla okula geldi. Güvenlik kameralarının da bulunduğu okul bahçesinde yaşananlar, öğrencilerin gözü önünde gerçekleşti.

Polis ekipleri, olayın detaylarını öğrenmek ve tarafların ifadelerini almak üzere her iki kişiyi de emniyete götürdü. Şans eseri kimsenin yaralanmadığı olayda, silahın ateşlenip ateşlenmediğine dair resmi bir açıklama yapılmadı.

Veliler Okul Önüne Akın Etti
Olayı duyan birçok veli, derslerin sürdüğünü öğrenmelerine rağmen çocuklarını almak için okula geldi. Okul önünde yoğunluk yaşanırken, bazı velilerin yetkililerden bilgi almaya çalıştığı gözlendi.

Okul yönetimi, güvenlik önlemlerinin artırıldığını ve eğitim sürecinin güvenli şekilde sürdürüldüğünü açıkladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden henüz resmi bir açıklama yapılmazken, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Eğitim Devam Ediyor, Soruşturma Başlatıldı
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü olayla ilgili açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada; “U.C.A”(18) isimli şahısın, okul öğrencilerinden A.Y. (17) isimli çocuk şahsa yönelik ısrarlı takip ve şantajları sonucunda babası "H.Y"(43) isimli şahıs tarafından silahla alıkonulması sonucunda ekiplerimizce müdahale edilerek etkisiz hale getirilmiş ve gözaltına alınmıştır.
Suçta kullanıldığı tespit edilen bir tanesi kurusıkı olmak üzere 2 adet tabanca ele geçirilmiş olup gerekli tahkikat başlanılmıştır." ifadelerine yer verildi.





