Sağlık-Sen Kocaeli Üniversitesi Şube Başkanı Mustafa Resul, sendikanın genel kurul süreciyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yargıtay tarafından eski delegelerle yeniden yapılmasına karar verilen olağan genel kurulun yaklaşık üç aydır gerçekleştirilmediğini belirten Resul, bunun açık bir hukuk ihlali olduğunu savundu.

“YARGI KARARI BİLİNÇLİ ŞEKİLDE UYGULANMIYOR”

Kesinleşmiş Yargıtay kararının uzun süredir yerine getirilmediğini ifade eden Resul, yaşananların artık gecikme olarak değerlendirilemeyeceğini belirtti. Sorumluluğun doğrudan Genel Başkan ve Yönetim Kurulu'na ait olduğunu ileri süren Resul, bu nedenle ilgili yönetim hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

“HAKLILIĞIMIZ MAHKEMELER TARAFINDAN TESCİLLENDİ”

Verdikleri hukuk mücadelesinin başarıyla sonuçlandığını belirten Mustafa Resul, açtıkları davalarda mahkemelerin lehlerine karar verdiğini söyledi. Resul, “Doğru tektir. Çok şükür ki hukuk önünde verdiğimiz mücadeleyi alnımızın akıyla tamamladık. Açtığımız tüm davalarda haklılığımızın mahkemeler tarafından tescillenmiş olması, mücadelemizin ne kadar haklı ve meşru olduğunun en açık göstergesidir” ifadelerini kullandı.

AVUKATI KADİR ATICI’YA TEŞEKKÜR ETTİ

Açıklamasında hukuk sürecinde kendisine destek veren avukatı Kadir Atıcı’ya da teşekkür eden Resul, davaların başarıyla sonuçlanmasında en büyük pay sahiplerinden birinin Atıcı olduğunu belirterek, verdiği emek ve katkıların son derece kıymetli olduğunu ifade etti.

SENDİKA YÖNETİMİNE YÖNELİK DİKKAT ÇEKEN İDDİALAR

Mustafa Resul açıklamasında sendika yönetimine yönelik çeşitli iddiaları da gündeme taşıdı. Gaziantep'te açılan marketin her yıl zarar ettiği ve denetim şerhleri bulunduğu, şubelere gönderilen hak edişlerde usulsüz kesintiler yapıldığı, bazı şube başkanlarına ayrıcalıklı şekilde sıfır faizli krediler verildiği ve Kurban Bayramı dönemlerinde “kurban parası” adı altında ödemeler gerçekleştirildiği yönündeki iddiaların araştırılması gerektiğini savundu.

Resul ayrıca delege seçimleri ve genel kurul süreçlerinin şeffaflıktan uzak yürütüldüğünü öne sürerek, bu konuların teşkilat içerisinde uzun süredir konuşulduğunu ifade etti.

“MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Merhum Mehmet Akif İnan’ın sendikal anlayışını yaşatmaya devam edeceklerini belirten Resul, kesinleşmiş Yargıtay kararlarının bir an önce uygulanmasını beklediklerini söyledi.

İZAYDAŞ’TAN BÜYÜK SKANDAL: 25 YILLIK ZEHİR GÜN YÜZÜNE ÇIKARILDI!
İZAYDAŞ’TAN BÜYÜK SKANDAL: 25 YILLIK ZEHİR GÜN YÜZÜNE ÇIKARILDI!
İçeriği Görüntüle

Açıklamasının sonunda kararlılık mesajı veren Resul, “Yargı kararını uygulayana kadar susmayacağım, geri adım atmayacağım. Hak yerini bulmuş, adalet tecelli etmiştir. Bundan sonraki beklentimiz, kesinleşmiş mahkeme kararlarının gecikmeksizin ve eksiksiz şekilde uygulanmasıdır” dedi.