Ramazan ayı geldiğinde yardımseverlik görüntüsü altında yapılan gösterişli etkinliklere yönelik tepkiler giderek artıyor. Güney Mahallesi Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Oktay Yaşar, yaptığı açıklamada bu tür davranışların samimiyetsizliğine dikkat çekti. Yıl boyunca ortada görünmeyen, yalnızca Ramazan ayında sosyal medya üzerinden yardım şovları yapan bazı sivil toplum kuruluşlarına yönelik uyarılarda bulunan Yaşar, devlet yetkililerini ve vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.
"Ramazan, Şov Zamanı Değil Paylaşma Zamanıdır"
Oktay Yaşar, Ramazan ayının manevi atmosferini hatırlatarak sözlerine başladı. Bu ayın; yardımlaşma, merhamet ve dayanışmanın en yoğun yaşandığı dönem olduğunun altını çizen Yaşar, bazı kişi ve kuruluşların bu kutsal zamanı reklam aracı olarak kullandığını söyledi.
“365 gün boyunca halkın yanında olmayanların, sadece Ramazan ayında yaptıkları görüntülü yardımlarla itibar kazanması mümkün değildir,” diyen Yaşar, gerçek yardımın reklamla değil, süreklilik ve içtenlikle ölçüleceğini ifade etti.
“Yardımların Amacı Ne? Reklam mı, İhtiyaç mı?”
Yardım adı altında sosyal medyada yapılan paylaşımların sorgulanması gerektiğini belirten Oktay Yaşar, bu tarz gösterişli etkinliklerin altında yatan niyetin irdelenmesini istedi.
“Asıl soru şu: Bu yardımlar gerçekten ihtiyaç sahipleri için mi yapılıyor, yoksa kişisel reklam amacı mı taşıyor?” sözleriyle dikkat çeken Yaşar, toplumun bu konuda daha bilinçli olması gerektiğini vurguladı.
Yaşar, bu noktada vatandaşların yalnızca görünen yardımlara değil, yıl boyunca sessiz sedasız çalışan kişi ve kurumlara destek vermesi gerektiğini belirtti. Samimiyetin, görünürlüğün önünde olması gerektiğini söyledi.
"Gerçek İyilik Sessizdir, Karşılık Beklemez"
Yaşar, açıklamasının devamında göstermelik etkinliklere değil, sürdürülebilir ve gerçek ihtiyaçlara yönelik çalışmalara dikkat çekerek önemli bir ayrım yaptı. Yardımın bir şov değil, bir vicdan meselesi olduğuna vurgu yaptı.
“İyilik yaparken görünmek değil, karşılık beklememek esastır. Gerçek iyilik sessizce yapılan iyiliktir,” diyen Yaşar, bu anlayışla hareket eden kişi ve kurumların desteklenmesi gerektiğini dile getirdi.
Yaşar, açıklamasını “Gerçek anlamda yardım edenlere destek verelim ki doğru ile yanlış net bir şekilde ortaya çıksın” sözleriyle tamamladı. Vatandaşlara çağrıda bulunarak yardımseverliğin özüne uygun şekilde yaşanması gerektiğini ifade etti.





