Türk Ocakları Kocaeli Şubesi, Türk müziğinin köklü mirasını sahneye taşıyacak özel bir etkinliğe hazırlanıyor. 3 Mayıs 2026 Pazar günü İzmit’te düzenlenecek “Orta Asya’dan Anadolu’ya Türk Ezgileri” programı, halk ozanlarını ve müzikseverleri aynı çatı altında buluşturacak. Kültür Bakanlığı sanatçısı Dadal Göksu ile halk ozanı Aşık Marsavi’nin sahne alacağı etkinlikte, Türk dünyasının derin kültürel izleri ezgilerle anlatılacak. Program, hem kültürel bir yolculuk hem de ortak değerlerde buluşma çağrısı niteliği taşıyor.
HALK OZANLARI TÜRK KÜLTÜRÜNÜ SAHNEYE TAŞIYACAK
Etkinlikte sahne alacak olan sanatçılar, Türk halk müziğinin sözlü geleneğini günümüze taşıyan önemli isimler arasında yer alıyor. Dadal Göksu’nun güçlü yorumu ve Aşık Marsavi’nin sazıyla kurduğu anlatım dili, izleyicilere geçmişten bugüne uzanan bir kültür köprüsü sunacak. Programda seslendirilecek eserlerin büyük bölümü, Orta Asya’dan Anadolu’ya uzanan tarihsel hafızayı yansıtıyor.
Türk Ocakları yetkilileri, bu tür etkinliklerin yalnızca bir müzik dinletisi olmadığını vurguluyor. Amaç, ortak kültürel değerleri canlı tutmak ve özellikle genç kuşaklara aktarmak. Bu nedenle programın içeriği, sadece sanat değil aynı zamanda kültürel bilinç oluşturma hedefiyle hazırlandı.
ORTA ASYA’DAN ANADOLU’YA UZANAN EZGİ YOLCULUĞU
“Orta Asya’dan Anadolu’ya Türk Ezgileri” başlığı, etkinliğin ruhunu doğrudan yansıtıyor. Türklerin tarih boyunca taşıdığı müzik geleneği, coğrafyalar değişse de özünü koruyarak günümüze ulaştı. Bozkırdan kopup gelen ezgiler, Anadolu’da yeni bir form kazanırken, köklerinden de kopmadı.
Bu programda yer alacak eserler, işte bu sürekliliği dinleyiciye hissettirmeyi amaçlıyor. Sazın tınısı, sözlerin derinliği ve anlatının samimiyeti, izleyiciyi yalnızca bir konser ortamına değil, aynı zamanda tarihsel bir yolculuğa davet ediyor. Katılımcılar, geçmişin izlerini bugünün sahnesinde canlı olarak deneyimleme fırsatı bulacak.

TÜRK MİLLİYETÇİLERİ VE KÜLTÜR DOSTLARINA DAVET
Türk Ocakları Kocaeli Şubesi tarafından yapılan davette, etkinliğin birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmeyi amaçladığı ifade ediliyor. Aynı ülkü etrafında buluşmak isteyen herkese açık olan program, özellikle Türk milliyetçileri ve kültür dostları için önemli bir buluşma noktası olarak görülüyor.
Organizasyon komitesi, “gönülleri bir kılmak” vurgusuyla geniş bir katılım bekliyor. Etkinliğin, yalnızca bir dinleti değil, aynı zamanda sosyal bir buluşma ve dayanışma zemini oluşturması hedefleniyor.
PROGRAM DETAYLARI
Etkinliğe katılmak isteyenler için temel bilgiler şöyle:
- Tarih: 03 Mayıs 2026 Pazar
- Saat: 18.30
- Yer: KBB Sivil Toplum Merkezi (Müftülük Karşısı – İzmit)
Katılımın yoğun olması beklenen programda, erken saatlerde salonda yer alınması öneriliyor.



