Kocaeli Haber - Gazetemize yapmış olduğu ziyarette 2024 yerel seçimleri hakkında iddialı mesajlar veren Devrim Bal, “2024’te Kocaeli’de iktidar olacağız” diye konuştu. Parti içinde yaşanan polemikler hakkında da konuşan Bal, “Cumhuriyet Halk Partisi seçimlere az bir zaman kala tekrar kol kola girer, omuz omuza yoluna devam eder” ifadelerini kullandı.

Kocaeli Haber - İzmit Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi Devrim Bal gazetemizi ziyaret etti. Yapmış olduğu ziyarette CHP içindeki polemikler hakkında da konuşan Bal, 2024 yerel seçimleri hakkında iddialı mesajlar verdi. “2024’te Kocaeli’de iktidar olacağız” diyen Bal, CHP içindeki tartışmalar hakkında ise, “Cumhuriyet Halk Partisi seçimlere az bir zaman kala tekrar kol kola girer, omuz omuza yoluna devam eder” ifadelerini kullandı. Hafta sonu gerçekleştirilen CHP 38’inci Kurultay’ı ile partinin yeni genel başkanı seçilen Özgür Özel’i tebrik eden Bal, Kemal Kılıçdaroğlu’na ise şimdiye kadar vermiş olduğu emeklerden dolayı teşekkür etti. İşte Bal ile yaptığımız o röportaj:

“CHP KOL KOLA OMUZ OMUZA YOLUNA DEVAM EDER”

-Hürriyet’in projelerinin zaman zaman Cumhur İttifakı siyasetinin arkasında kaldığı söyleniyor. Peki Hürriyet’e kendi örgütü tarafından yapılan eleştiriler de projelere gölge düşürdü mü?

“Cumhuriyet Halk Partisi’nde tabii ki de tartışmalar oluyor. Bunlar basına yansıyor ama Cumhuriyet Halk Partisi işin sonunda seçimlere yakın bir zamanda tekrar birlik olmayı başarıyor. Bunu da hep beraber görüyoruz. En son 29 Ekim kutlamasını görmüşsünüzdür. Belki bugüne kadar en kalabalık 29 Ekim anması oldu. Fatma Hanım olsun, il başkanımız, milletvekillerimiz, ilçe başkanımız olsun hepsi omuzumuzaydı. Hepsi yan yana yürüdü ve arkalarında örgüt üyelerimiz vardı. Fatma Hanım'ın basına çıkan konuları genelde parti içi olaylar. Gönül ister ki Fatma Hanım, projeleri ile gündeme gelsin. Gönül ister ki kreşlerimizi, alzheimer merkezimizi, otizm okulumuzu, aş evimizi konuşalım. Bu projeler varken diğer konuların konuşması partiye yarar getirmez. Partiye zarar getirir. AK Parti de bunu iyi kullanmaya çalışıyor. İstedikleri kadar kullanmaya çalışsınlar Cumhuriyet Halk Partisi seçimlere az bir zaman kala tekrar kol kola girer, omuz omuza yoluna devam eder.

belediye başkanımız omuz omuza. Eminim 2024'te tekrar iktidar olacağız. Hem de Kocaeli’de iktidar olacağız.”

“FATMA HANIM HALK TARAFINDAN ÇOK SEVİLİYOR”

-Kimileri Hürriyet Büyükşehir’de kimileri de İzmit’te yeniden aday gösterilir diyor? Sizin bu konuda düşünceleriniz nasıl?

“Fatma Hanım'ın bireysel düşüncesini bilmiyorum. Halk ne diyecek ona bakmak lazım. Kuaförde bile bana sordukları ilk soru, “Fatma Hanım aday olacak mı?” oldu. Bunu söyleyen kişi AK Partili olduğunu da açık açık söyledi. Benim de geçmişten tanıdığım bir kişi dedi. “Aday olsun mu?” diye sorduğumda, “Kesinlikle olsun. Ben AK Partili olarak oy verdim. Tekrardan oy veririm” dedi. Şaşırdım ve sevindim. Fatma Hanım halk tarafından gerçekten çok fazla seviliyor. Bazen, “Fatma Hanım mecliste tartışıyor” diyorlar. Fatma Hanım tartıştığı zaman vatandaş, ‘Yürü be’ diyor. Resmen kendi adına konuşan biri var gibi hissediyor. Artık Fatma Hanım isyan noktasına geldi. Çoğu zaman, “Beni niye çalıştırmıyorsunuz?” diye isyan etti.”

“CHP YEREL SEÇİMLERDE İKTİDAR ÇIKMAYI BAŞARACAK”

-38’inci Kurultay’da yeni genel başkanınız Özgür Özel oldu. Kurultay’ı nasıl değerlendiriyorsunuz?

“Cumhuriyet Halk Partisi yaptığı kurultay ile dünyaya rüştünü bir kez daha ispatladı. Delegelerin çok rahat bir şekilde eleştiri yapabildiği, adayların birbirini çok rahat bir şekilde eleştirdiği ancak sonunda tekrar yan yana oturabildikleri bir kurultay oldu. Öncelikle yeni seçilen genel başkanımız Sayın Özgür Özel’i tebrik ediyorum. Bugüne kadar verdiği emeklerle, partimize katmış olduğu değerlerle rakiplerin bile gönlünde taht kurmuş genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na emeklerinden dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Partimize ve ülkemize hayırlı olsun. Cumhuriyet Halk Partisi birlik ve bütünlük içinde mücadelesini sürdürmeye devam edecektir. Yaklaşan yerel seçimlerde de Türkiye’de iktidar olarak çıkmayı başaracaktır.”

“BİZE GÖRE EN BÜYÜK SİYASET BUDUR”

-Son olarak sizin eklemek istediğiniz bir konu var mı?

“5 yıllık dönemin sonuna geldik. Öncelikle bugüne kadar emek veren bütün herkese teşekkür ederiz. Bizler 5 yıllık süre zarfında kreşlerimizle, alzehimer merkezimizle, çınar akademimizle, kütüphanelerimizle, Yeşilova ve Fethiye Caddesi’yle, kadın girişimciler merkeziyle, aşevimizle ve birçok projemizle vatandaşımıza hizmet ettik. Etmeye de devam edeceğiz. Artık bir daha ki dönemlerde takdir milletimizindir. Bugün yoksul bir ailenin, ‘Oğlumu kreşe gönderiyorum’ diyebildiği bir kent geride bırakmak bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Bize göre en büyük siyasette budur.”