Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) koordinasyonunda, 22 Mayıs saat 10.00’da başlayan ve 12 saat süren tatbikat, Darıca Açıkları merkezli, 15 km derinlikte meydana gelen ve Marmara Bölgesi’nde geniş çaplı yıkıma yol açtığı varsayılan bir deprem senaryosu üzerine kurgulandı. Tatbikatta AFAD-RED sistemi üzerinden oluşturulan olaylar zinciri sahaya yansıtıldı.

Türkiye Tekrar Zirveye Yerleşti
Türkiye Tekrar Zirveye Yerleşti
İçeriği Görüntüle

S E D A Ş 7

30 Ayrı Tatbikat Alanı

SEDAŞ, afet ve acil durumlara yönelik iş birlikleri kapsamında, Kocaeli’deki 30 ayrı tatbikat noktasında aktif görev aldı. Afet Enerji Grubu olarak Gebze-Güzeller ve Derince-Yenikent mahallelerinde enkaz alanları, toplanma bölgeleri ve çadırkent kurulumlarında enerji desteği sağladı.

S E D A Ş 8

Kriz merkezinde görevli 3 SEDAŞ personeli AYDES veri girişlerini yürütürken, Scada Merkezi yöneticileri canlı yayın bağlantılarına hazırlık amacıyla bilgilendirildi. Ayrıca, tatbikat süresince oluşturulan 30 adet enjekte olay dosyası ilgili birimlerle paylaşıldı.

SEDAŞ, bu tatbikatla birlikte yalnızca kesintisiz enerji teminindeki başarısını değil, aynı zamanda afet anında koordinasyon ve müdahale kapasitesini de başarıyla ortaya koydu.

S E D A Ş 6

S E D A Ş 5

S E D A Ş 4

S E D A Ş 2

S E D A Ş 3

S E D A Ş 1