İstanbul’da toplu ulaşımı doğrudan etkileyen önemli bir karar alındı. Metro İstanbul tarafından yapılan duyuruya göre, İstanbul Valiliği’nin talimatı doğrultusunda Taksim istasyonu ve F1 Taksim–Kabataş Füniküler Hattı ikinci bir duyuruya kadar hizmet dışı bırakıldı.
ARAÇLAR TAKSİM’DE DURMAYACAK
Yapılan açıklamada, M2 Yenikapı–Hacıosman Metro Hattı’nda seferlerin devam edeceği ancak trenlerin Taksim istasyonunda durmayacağı belirtildi. Yolcuların alternatif durakları kullanması istendi.
FÜNİKÜLER HATTI DA KAPALI
Karar kapsamında F1 Taksim–Kabataş Füniküler Hattı’nın da tamamen işletmeye kapatıldığı ifade edildi. Yetkililer, uygulamanın ne kadar süreceğine ilişkin henüz net bir tarih paylaşmadı.
GÖZLER YENİ DUYURUDA
Metro İstanbul, vatandaşların güncel bilgilendirmeleri takip etmesi gerektiğini vurgularken, normalleşme için yapılacak yeni açıklamanın beklendiğini duyurdu.




