Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, geçtiğimiz günlerde AK Parti İl Danışma Meclisi’nde yaptığı konuşmada, “Belediyecilik nasıl yapılır gelin anlatalım. Belediyeler yatma yeri değil, çalışma yeridir” ifadelerini kullandı. Bu sözler, Haluk Tamyüksel’den sert bir yanıt aldı.

Tamyüksel, yaklaşık 20 yıldır Kocaeli’yi yöneten bir anlayışın hâlâ belediyecilik dersi vermeye çalışmasının düşündürücü olduğunu belirterek, şehrin yıllardır çözülemeyen temel sorunlarını tek tek hatırlattı.

“Eğer Anlatılacak Bir Belediyecilik Varsa, Bu Sorulara Cevap Gerek”

Tamyüksel’e göre belediyecilik; konuşmakla değil, çözüm üretmekle olur. “Belediyeciliği anlatmaya bu kadar hevesliyseniz, o zaman önce şu soruları yanıtlayın” diyerek şu sorunlara dikkat çekti:

Kocaeli’de trafik neden her geçen gün daha kötüye gidiyor?

Deprem riski en yüksek mahallelerde neden hâlâ bir kentsel dönüşüm hamlesi başlatılamadı?

Otopark ve altyapı sorunları neden yıllardır kronikleşmiş durumda?

İZAYDAŞ neredeyse kapasitesini doldurmuşken, yeni atık tesisleri neden hâlâ kurulmadı?

Tamyüksel, bu sorulara doyurucu yanıt verilmeden yapılan her açıklamanın, sadece seçime yönelik bir söylemden ibaret kalacağını söyledi.

“Belediyecilik, Lafla Değil İşle Gösterilir”

Açıklamanın en dikkat çeken bölümlerinden biri şu oldu: “Belediyecilik, kürsüde edilen büyük laflarla değil, vatandaşın gündelik hayatında hissettiği rahatlıkla ölçülür.”

Kocaeli’de Anlık Su Kesintileri: İSU’dan Mahalle Mahalle Uyarı
Kocaeli’de Anlık Su Kesintileri: İSU’dan Mahalle Mahalle Uyarı
İçeriği Görüntüle

Tamyüksel, sadece “çalışıyoruz” demenin yeterli olmadığını, önemli olanın planlı, sürdürülebilir ve vatandaşın hayatına dokunan çözümler üretmek olduğunu vurguladı. "Kocaeli'nin ihtiyacı günü kurtaran işler değil, geleceği düşünen bir vizyon" dedi.

“Kocaeli’nin Gerçek Gündemi Sorunlar ve Çözüm”

Tamyüksel, kimseyle polemiğe girmeyi amaçlamadıklarını, asıl dertlerinin Kocaeli’nin gerçek gündeminin konuşulması olduğunu belirtti. “Üstten bakan açıklamalar, süslü sloganlar değil; somut ve etkili çözümler bekliyoruz” diyerek, halkın artık söylem değil, sonuç görmek istediğini ifade etti.

Açıklamasının sonunda ise şu cümleyle noktaladı:

“Bizim derdimiz kavga değil, çözüm. Bu şehir bunu hak ediyor.”

Tamyüksel