İzmit Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınarak tutuklanan eski Satın Alma Müdürü Mehmet Şevket Verit ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Edinilen bilgilere göre Verit’i savunmak üzere Kocaeli’den herhangi bir avukatın dosyayı üstlenmediği öğrenildi.
“RÜŞVET ALMAK” SUÇLAMASIYLA TUTUKLANDI
Geçtiğimiz hafta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Mehmet Şevket Verit, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.
Savcılık tarafından ifadesi alınan Verit, “rüşvet almak” suçlamasıyla tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne çıkarıldı. Mahkeme, Verit’in tutuklanmasına karar vererek cezaevine gönderdi.
SAVUNMASI İÇİN İSTANBUL BAROSU’NDAN AVUKAT İSTENDİ
İddialara göre tutuklama sürecinde Mehmet Şevket Verit’in savunmasını üstlenecek bir avukat bulunamadı. Bunun üzerine mahkeme tarafından İstanbul Barosu’ndan avukat görevlendirilmesi talep edildi.
KOCAELİ’DEN DOSYAYI ÜSTLENEN OLMADI İDDİASI
Kulislerde konuşulan bilgilere göre, Kocaeli’de faaliyet gösteren avukatlar arasında Verit’in dosyasını üstlenmek isteyen bir isim çıkmadı. Önümüzdeki süreçte Kocaeli’den herhangi bir avukatın savunma görevini üstlenip üstlenmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı.
Soruşturma ve yargı süreci devam ederken, dosyayla ilgili yeni gelişmelerin önümüzdeki günlerde netleşmesi bekleniyor.




