ÖSYM tarafından gerçekleştirilecek 2026-YÖKDİL/1 Yabancı Dil Sınavı 08 Mart 2026 Pazar günü yapılacak. Sınava girecek adayların kimlik sorunu yaşamaması için İzmit İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün sınav sabahı açık olacağı duyuruldu.

YÖKDİL ADAYLARI İÇİN NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ AÇIK OLACAK

T.C. Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, nüfus cüzdanını veya T.C. kimlik kartını kaybeden adaylar için İzmit İlçe Nüfus Müdürlüğü hizmet verecek.

Sınava girecek adayların mağduriyet yaşamaması amacıyla 08 Mart 2026 Pazar günü 07.00 ile 10.00 saatleri arasında müdürlük açık olacak.

GEÇİCİ KİMLİK BELGESİ VERİLECEK

Kimliğini kaybeden adaylar, sınava giriş belgesi ve 1 adet fotoğraf ile birlikte başvuru yapabilecek. Başvuru yapan adaylara yeni kimlik kartı düzenlenene kadar kullanılmak üzere “Geçici Kimlik Belgesi” verilecek.

Yetkililer, sınava girecek adayların kimlik belgelerini önceden kontrol etmeleri ve olası sorunlara karşı belirtilen saatlerde nüfus müdürlüğüne başvurabileceklerini belirtti.

GEBZE MECLİSİ’NDEN GENÇLERE MÜJDE: YKS ÜCRETLERİNİ BELEDİYE ÖDEYECEK
GEBZE MECLİSİ’NDEN GENÇLERE MÜJDE: YKS ÜCRETLERİNİ BELEDİYE ÖDEYECEK
İçeriği Görüntüle

Whatsapp Image 2026 03 06 At 09.18.38

KOCAELİ VALİLİĞİNDEN DUYURU

Kocaeli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, uygulamanın sınava katılacak adayların mağdur olmaması amacıyla gerçekleştirildiği belirtilerek, kamuoyuna saygıyla duyuruldu.