PEYNIR: Yapılan araştırmalar yemekten hemen sonra yenilen peynirin ağız ortamındaki asit düzeyini azalttığını ve bu sayede çürük oluşumunu engellediğini gösteriyor. Ayrıca peynir yemek koku oluşumunun da önüne geçiyor.
ELMA ARMUT HAVUÇ: Bu besinler içerdikleri lif sayesinde tükürüğü temizler nefesi tazelerler.
LIMON: Sade sodanın içine limon dilimleri atıp sodanız bitince bu limon dilimlerini yiyebilirsiniz. Ayrıca mentollü veya limon aromalı şekerlerden de tüketebilirsiniz.
NANE-MAYDANOZ: Çiğ olarak tüketeceğiniz birkaç yaprak nane veya birkaç dal maydanoz nefesinizi doğal olarak temizlemede etkilidir.
KAHVE: Ağız boşluğunda yaşayan bakterilerin artıkları olan sülfürlü bileşikler kötü kokuya yol açar. Kahve çekirdeği çiğnemek ise sülfür bileşenlerini ortadan kaldırır. Yemeklerden sonra Türk Kahvesi içmek de kokuya karşı etkilidir.
KARANFIL: Karanfil çiğnemek herkesin bildiği en etkili ve en ucuz ağız kokusu giderme yöntemlerinden birisidir.
YOĞURT: Probiyotiklerden zengin her türlü yiyecek ve içecek özellikle de yoğurt düzenli tüketildiğinde ağız kokusunu azaltmada önemli bir yer tutar.
ÇINKOLU SAKIZ: Çinkolu diş macunu çinkolu sakız gibi çinko içeren ürünler ağız kokusunu yok eder. Dişlerinizi fırçalayamadığınız anlarda çinkolu sakızdan faydalanın.
TARÇIN: Tarçın çiğnemenin veya tarçınlı içecekler tüketmenin ağızdaki bakterilerle mücadelede işe yarayabileceği biliniyor.
BOL SU IÇMEK: Sık ve bol su içmek ağız kokusunu azaltmada etkilidir. Bol su içmek özellikle tükürüksel ağız kokusunu önlemeye yardımcı olur.