Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, bu yıl 38’incisi kutlanan Ahilik Haftası nedeniyle Ahilik Kutlama Komitesi’ni makamında kabul etti. Komite üyeleri, hafta boyunca gerçekleştirilen etkinlikler hakkında Vali Aktaş’a bilgi verdi.
“Ahilik, Genç Nesillere Aktarılmalı”
Ziyarette konuşan Vali İlhami Aktaş, ticarette ahlak ve kaliteyi önceleyen, toplumsal dayanışma ve paylaşmayı esas alan Ahilik kültürünün genç nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti. Ahilik sisteminin manevi bir terbiye ocağı olduğuna vurgu yapan Vali Aktaş, mesleki dayanışma ve ahlaki değerlerin daima yaşatılması gerektiğini belirterek konuklarının Ahilik Haftası’nı kutladı.
Komiteden Teşekkür Ve Hediye Takdimi
Ziyarete İl Ticaret Müdürü Veysi Uzunkaya, Kocaeli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş, Yılın Ahisi Ömer Faruk Sarı, Yılın Kalfası Muhammet Emin Haşlaman, Yılın Çırağı Yusuf Tunç ve komite üyeleri katıldı. Konuklar, günün anısına Vali Aktaş’a hediye takdim ederek kabullerinden dolayı teşekkür ettiler.