Açıklanan fiyatlarla hesaplama yapıldığında, yönetim kombine satışından tam 350 milyon TL gelir bekliyor. Dile kolay... Kulübün 1 milyar TL’lik bütçesinin %35’i sadece taraftardan çıkacak. Oysa dünya futbolunda bu oran ortalama %14, Anadolu’da ise çok daha düşük. Peki, Kocaelispor yönetimi kimi örnek alıyor? Taraftarı mı yok sayıyor?
İşte Taraftarın Dilinden Eleştiriler...
Bir Baba, Bir Çocukla Maça Gidemeyecek
Ekonomi can çekişirken, insanlar ay sonunu zor getirirken bu rakamlar “tribün sizin yeriniz değil” demek. Maraton tribünü 1000 TL’yi aşıyor. Kale arkası mı? Oraya bile gitmek lüks sayılacak neredeyse. Taraftar isyan ediyor:
“20 senedir gece gündüz bu kulüp için çalışan adamı, kale arkasına gönderiyorsunuz. Dalga mı geçiyorsunuz?”
İşçi Kentine Süper Lig Fiyatı!
Burası işçi kenti, burası öğrenci kenti… Stadyuma çocukları çekmek için okullarda etkinlik yapıyorsunuz ama sonra o çocukların babasına bilet satacak yer bırakmıyorsunuz. Taraftar soruyor:
“Siz bu insanları nasıl tribüne çekeceksiniz?”
''Fiyatlar makul olsa 20 bin kombine satılırdı, şimdi 2 bin zor satarsınız. Taraftar değil misiniz? Camianın dinamiklerinden bu kadar mı bihabersiniz?''
Bu Tribünle Şampiyon Olundu, Bu Tribünle Ayağa Kalkıldı
Kocaelispor hiçbir zaman parayla değil, inançla yürüdü. Çamurlu sahalarda, donan tribünlerde, düşerken bile omuz omuza durdu bu şehir. O tribünü yok sayan, o sesi duymayan, bu kulübe gönül koymamıştır. Taraftar, yönetime açık mesaj veriyor:
“Siz bu takıma gönül koymamışsınız. Koymuş olsaydınız tribünün sesini duyardınız.”
Ya Bu Ses Duyulur… Ya da Kopuş Kaçınılmaz
Şimdi top yönetimde. Ya geri adım atılır, bu şehirle barışılır. Ya da Kocaelispor, tarihinin en büyük tribün kopuşlarından birini yaşar. ''Tribün boş kalırsa, sorumlusu belli olacak. Çünkü bu kulüp, taraftarıyla büyüdü, tribünüyle dirildi.''