ESKI BAŞBAKAN NIHAT ERIMIN KITAPLARI KOÜDE
Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Şirin yürütücülüğünde Tarih Bölümü öğretim üyeleri ve öğrencileri üniversitemize bağışlanan kitapları düzenliyor. Prof. Dr. İbrahim Şirin yapılan düzenleme hakkında bilgi vererek 1980 yılında kaybettiğimiz Türkiye Cumhuriyeti Eski Başbakanı Nihat Erimin kitapları Kocaeli Üniversitesine bağışlandı. Kitaplar şuan Kocaeli Üniversitesi merkez kütüphanesinde ve bizler de Tarih Bölümü olarak öğrencilerimizle beraber bağışlanan kitapları listeliyoruz. dedi.
Nihat Erim'in hayatından kısaca bahseden Prof. Dr. Şirin Nihat Erim 1912 yılında Kocaelinin Kandıra ilçesinde doğdu. Galatasaray Lisesini ardında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirerek doktorasını Paris Hukuk Fakültesinde yaptı. Nihat Erim 1971 yılında hükümetin başına geçerek çok önemli icraatlarda bulundu. Kocaelinin yetiştirdiği önemli isimlerden birisidir. Onun kitaplarının ailesi tarafından üniversitemize hediye edilmesi bizi çok mutlu etti. Nihat Erim Kocaelide projesiyle bu kitaplar değerlendirilecek ve en kısa zamanda öğrencilerin hizmetine sunulacak. ifadelerini kullandı.
KÜTÜPHANEMIZ İÇIN ÖNEMLI BIR KAZANIM
Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Perihan Semerci ise yapılan bağışla ilgili olarak Nihat Erimin damadı çok değerli bilim insanı Prof. Dr. Akın Önalp ve sevgili kızı Işıl Önalp merhumun ağırlıklı olarak tarih ve siyaset bilimi kitaplarından oluşan en önemlisi de kendi el yazısı ile yazılan çeşitli notlar raporlar ve belki de tarihe ışık tutacak kitapların bulunduğu koleksiyonu üniversitemize bağışladı. Üniversitemizi tercih etmeleri bizleri ayrıca onurlandırdı. Bu denli önemli yayınların Kocaeli Üniversitesine bağışlanmasının merhum Prof. Dr. Nihat Erimin doğduğu kent olan Kocaelinin kültürel gelişimine büyük katkıları olacaktır. dedi.