Gebze Eğitim Vakfı İlkokulu'nda, çevre bilincini artırmak amacıyla hayata geçirilen "Sıfır Atık Sergisi", büyük ilgi gördü. Okul Müdürü Erdoğan Tali’nin rehberliğinde, Sınıf Öğretmenleri Sevil Karataş Kargılı ve Ebru Kantar Kaya'nın koordinasyonuyla düzenlenen sergide, öğrenciler geri dönüşüm malzemelerinden oluşturdukları eserlerle izleyenleri hayran bıraktı.
YOĞUN KATILIM VE DESTEK
Geri dönüşümün önemini vurgulayan bu özel etkinliğe katılım da oldukça yoğundu. Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenol Pekgöz, Şube Müdürü Seyfettin Özveri, Gebze Anaokulu Müdürü Elif Dirlik, Müdür Yardımcısı Duygu Şekerci Şeker, İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Süleyman Doğdu, Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu Müdürü Ali Bozkurt ve Müdür Yardımcısı Yusuf Kaya da sergiyi ziyaret ederek öğrencilere destek verdi.
SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK İÇİN FARKINDALIK
Sergi kapsamında sergilenen çalışmalar, sadece estetik anlamda değil; aynı zamanda çevre sorunlarına dikkat çekme noktasında da güçlü mesajlar içeriyordu. Öğrenciler ve veliler, atıkların sanata dönüşebileceğini gösterirken, çevresel sorumluluğun küçük yaşlarda kazandırılmasının önemine de vurgu yaptı.
Bu örnek etkinlik, çevre bilincinin okullarda nasıl etkili şekilde yaygınlaştırılabileceğini ortaya koyarken, benzer projelerin çoğalması temennisini de beraberinde getirdi. Gebze Eğitim Vakfı İlkokulu’nun bu duyarlı yaklaşımı, katılımcılardan tam not aldı.