Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Ankara Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplandı. Kritik toplantıda terörle mücadele, dış politika ve ekonomi başlıkları masaya yatırıldı.

Terörsüz Türkiye Süreci ve PKK’nın Silah Bırakması

Kabinenin öncelikli gündem maddesi, “Terörsüz Türkiye” süreci oldu. TBMM çatısı altında faaliyet gösteren Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun yürüttüğü çalışmalar değerlendirildi. Özellikle terör örgütü PKK’nın silah bırakması ve Suriye’deki uzantısı YPG’nin faaliyetleri ele alındı.

Suriye ve Güney Sınırındaki Gelişmeler

Türkiye’nin güney sınırındaki güvenlik durumu da toplantının kritik başlıkları arasında yer aldı. Ankara’nın, terör tehdidini kökten bitirmek ve sınır güvenliğini sağlamak için atacağı adımlar görüşüldü.

CHP’lilerden Sert Tepki! Gürsel Tekin 5 bin Polis İle Geldi
CHP’lilerden Sert Tepki! Gürsel Tekin 5 bin Polis İle Geldi
İçeriği Görüntüle

Gazze’deki İnsanlık Dramı Masada

Kabine toplantısında dış politikaya ilişkin en önemli başlıklardan biri de Gazze oldu. İsrail’in topyekun işgal planları, saldırıların iki yıldır sürmesi ve insani yardımların engellenmesi gündeme geldi. Türkiye’nin diplomatik girişimleri, Gazze’ye kesintisiz yardım ulaştırılması, iki devletli çözüm için müzakere zemini oluşturulması ve kalıcı ateşkes adımları ele alındı.

Enflasyon ve Ekonomide Alınacak Tedbirler

Ekonomi başlığı altında ise enflasyonla mücadelede gelinen nokta değerlendirildi. Fiyat istikrarı için alınacak ek tedbirler, vatandaşın alım gücünü korumaya dönük politikalar ve yeni yol haritası görüşüldü.