Özellikle öğle saatlerinden itibaren başlayan ve gün boyunca devam eden kesintiler, vatandaşların tepkisini çekti.
Tatil gününde evde vakit geçirmek isteyen birçok kişi, sürekli gidip gelen elektrikler nedeniyle büyük mağduriyet yaşadı. Elektrik 10 dakika geliyor, ardından 15-20 dakika boyunca tekrar kesiliyor. Bu durum gün boyu defalarca tekrarlandı.
Ev Hanımları ve Elektronik Cihazlar Mağdur
Elektrik kesintilerinden en çok etkilenenler ise ev işleriyle uğraşan kadınlar oldu. Çamaşır, bulaşık ve yemek gibi günlük işleri yapamayan ev hanımları duruma isyan ederken, sık sık yaşanan dalgalanmaların elektronik cihazlara zarar vereceği endişesini de dile getirdiler.
Sedaş’a Tepkiler Artıyor
Yeniköy bölgesinden Sedaş’a yönelik çok sayıda şikayet gelirken, vatandaşlar yetkililerin artık kalıcı bir çözüm üretmesini istiyor. Sosyal medyada da gündem olan kesintilerle ilgili Sedaş’ın herhangi bir açıklama yapmaması ise tepkileri daha da artırıyor.
Vatandaşlar Kalıcı Çözüm Bekliyor
Başiskele Yeniköy’de yaşayanlar, elektrik kesintilerinin sadece teknik bir arıza değil, adeta bir ihmalkârlık olduğunu savunuyor. Yetkililere seslenen bölge halkı, bu sorunun bir an önce çözülmesini ve kesintisiz enerji taleplerinin karşılanmasını bekliyor.