“BİLİM UYARDI, DEVLET GEREKEN TEDBİRLERİ ALMADI”
Özdağ, yaşanan şiddet olaylarının bilim insanları tarafından yıllar öncesinden öngörüldüğünü vurgulayarak, “Bilimin öngördüğünü hükümet neden öngörmedi? Bu çocuklarımızı kaybettik çünkü devlet gereken tedbirleri almadı” dedi. Sokaklarda devlet otoritesinin zayıflamasının, çetelerin güçlenmesine yol açtığını belirten Özdağ, “Sokaklara devlet hâkim olmazsa, çeteler ve katil sürüleri hâkim olur” ifadelerini kullandı.
“KATİL DOĞMADILAR, BOZUK DÜZEN KATİLLEŞTİRDİ”
Cinayet faillerinin “doğuştan suçlu” olmadığına dikkat çeken Özdağ, mevcut sistemin çocukları şiddetin içine ittiğini savundu. “Bugünkü bozuk düzen, çocuk doğanların katil haline gelmesini engellemedi. Çünkü sokaklara devlet değil, çeteler hâkim oldu” diyen Özdağ, bu durumun başka çocukların da aynı kaderi yaşamasına neden olduğunu dile getirdi.
“SOKAKLARDA ÇETELER DEĞİL, DEVLET OLMALI”
Özdağ, İstanbul’da binlerce tetikçinin düşük meblağlarla suç işlemeye hazır şekilde dolaştığını ileri sürerek, “Ne yazık ki hâlâ sokaklara devlet hâkim değil” dedi. Şiddetin televizyon dizileri ve popüler kültür yoluyla normalleştirildiğini savunan Özdağ, gençlerin bu içeriklerle suça özendirildiğini ifade etti.
“CEZAYI DEĞİL, ÖNLEYİCİ SİSTEMİ KONUŞMALIYIZ”
Cezaların ağırlaştırılmasının tek başına yeterli olmayacağını vurgulayan Özdağ, “Öncelikle cinayetleri engelleyecek çok boyutlu bir güvenlik sistemini kurmalıyız. Devlet sokaklara hâkim olursa adalet ve hukuk hâkim olur” dedi. Ahmet ve Atlas gibi çocukların hayatlarını kaybetmemesi için acil önlemler alınması gerektiğini belirten Özdağ, konuşmasını “Tekrar başınız sağ olsun” sözleriyle tamamladı.





