Yangından etkilenen çiftçiye destek eli

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde bazı kırsal bölgelerde meydana gelen yangınlarda tarlaları zarar gören çiftçilerin mağduriyetini gidermek amacıyla harekete geçti. Yangından etkilenen üreticilere tohum ve gübre desteği verilecek.

Hasar tespiti yapıldı

Yangının en çok etkilediği bölgeler arasında İzmit’e bağlı Yenice ve Bayraktar mahalleleri, Kandıra Selimköy Mahallesi ile Körfez Alihocalar Mahallesi yer aldı. Bu bölgelerde yaklaşık 100 dekar tarım arazisinde buğday, arpa, yonca ve fındık gibi ürünlerin büyük oranda zarar gördüğü bildirildi.

İzmit Belediyesi'nden Dolandırıcılık Uyarısı
İzmit Belediyesi'nden Dolandırıcılık Uyarısı
İçeriği Görüntüle

Yangının ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler sahaya inerek zarar gören arazilerde incelemelerde bulundu.

Başkan Büyükakın’dan geçmiş olsun mesajı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yangından etkilenen çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti. Çiftçilere her zaman destek olmayı görev bildiklerini belirten Başkan Büyükakın, yangının ardından ilgili birimlere hızlıca talimat vererek yardım sürecini başlattı.

Tohum ve gübre desteği başlıyor

Başkan Büyükakın’ın talimatı doğrultusunda, ürünleri zarar gören çiftçilere yönelik tohum ve gübre desteğinin kısa süre içinde başlayacağı bildirildi. Destekten faydalanmak isteyen çiftçiler, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden alacakları hasar tespit tutanağı ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne başvurarak yardımdan yararlanabilecek.