Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde 74 yaşındaki annesinin bulunduğu evi ateşe verdiği iddiasıyla yargılanan Selim Y. hakkında verilen 15 yıl hapis cezası, yeniden görülen davada da korundu. Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi, sanığın kasten öldürmeye teşebbüs suçunu işlediğine hükmederek önceki kararını değiştirmedi.

İSTİNAF BOZDU, DAVA YENİDEN GÖRÜLDÜ

Olay, 15 Mayıs 2024 tarihinde Kartepe ilçesi Arslanbey Mahallesi İzmit Caddesi’nde meydana geldi. İddiaya göre alkollü olan Selim Y., annesi Kerime Y.’nin yaşadığı tek katlı ev ile bitişiğindeki kendi evini ateşe verdi. Yangını fark eden çevredeki vatandaşlar, 74 yaşındaki kadını alevlerin arasından çıkararak olası bir faciayı önledi.

İhbar üzerine bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edilirken, olayın ardından kalp krizi geçiren Kerime Y. hastaneye kaldırıldı. Gözaltına alınan Selim Y. ise çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Daha önce görülen davada sanık hakkında kasten öldürmeye teşebbüs suçundan 15 yıl hapis cezası verilmişti. Ancak sanık avukatının itirazı üzerine dosya istinafa taşındı. Üst mahkeme, eksik inceleme yapıldığı gerekçesiyle kararı bozarak dosyanın yeniden değerlendirilmesini istedi.

A W743220 03

“SÖZ VERİYORUM BİR DAHA ALKOL İÇMEYECEĞİM”

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen üçüncü duruşmaya tutuklu sanık Selim Y. ile avukatı katıldı. Önceki savunmalarını tekrar eden sanık, olay günü alkollü olduğunu belirterek annesini öldürme kastının bulunmadığını ileri sürdü.

Mahkemede söz alan Selim Y., alkol bağımlılığı nedeniyle tedavi gördüğünü ifade ederek, “Söz veriyorum bir daha alkol içmeyeceğim. Tahliyemi istiyorum” dedi.

A W743220 02

MAHKEME CEZAYI DEĞİŞTİRMEDİ

Sanık avukatı Ayşegül Seymen ise mağdurun geçirdiği kalp krizi ile yangın arasında doğrudan bir bağ bulunmadığını savundu. Yangının müvekkilinin evinde başladığını ve daha sonra annesinin evine sıçradığını öne süren avukat, tanık ifadelerinin de sanığın lehine olduğunu belirterek beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, dosyadaki deliller ve yargılama sürecinde elde edilen bulgular doğrultusunda sanığın kasten öldürmeye teşebbüs suçunu işlediğine kanaat getirdi. Heyet, Selim Y.’nin 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılmasına karar vererek önceki hükmünü aynen korudu.

KARTAL'DA ÖLDÜRDÜ, KOCAELİ'NDE İZİNİ KAYBETTİRMEYE ÇALIŞTI: ALTIN CİNAYETİNDE ŞOK DETAY
KARTAL'DA ÖLDÜRDÜ, KOCAELİ'NDE İZİNİ KAYBETTİRMEYE ÇALIŞTI: ALTIN CİNAYETİNDE ŞOK DETAY
İçeriği Görüntüle

A W743220 01